Новини от Габрово

Посланикът на Руската федерация в България се срещна с кмета Таня Христова

В рамките на двудневно посещение на територията на област Габрово извънредният и пълномощен посланик Анатолий Макаров проведе работна среща с кмета на община Габрово Таня Христова.  В състава на делегацията от страна на посолството присъстваха също съветниците по културните и икономически въпроси и прессекретаря.

Продължава...

Днес отчитат средствата от благотворителната кауза на „Майчина грижа”

177 лева са събрани от инициативата „Протегнете ръка да донесем блага вест за ново сърце на Николай!”, която Женското благотворително дружество „Майчина грижа” проведе в ЕМО „Етър”. Събраните средства отиват за подпомагане лечението на младия габровец Николай Тихолов, който се нуждае от трансплантация на сърце.

Продължава...

Кирил Добрев: Бойко, този филм с тунела под Шипка сме го гледали

Строителството на тунела под Шипка е показателно как точно се работи в България и колко са важни инфраструктурните проекти за Бойко Борисов

„Бойко, този филм с тунела под шипка вече сме го гледали“ – това написа в личната си Фейсбук страница Кирил Добрев – водач на листата на коалиция „БСП за България“ в Габрово. „Всичко около тунел под Шипка е един фарс. Искам да покажа как точно се работи в България и колко са важни инфраструктурните проекти за Бойко Борисов” – коментира Добрев, който лично отиде да види как вървят строителните работи на тунела, който трябва да свърже Южна и Северна България под Шипка и пусна заснето от него видео в профила си във фейсбук.

Продължава...

Кирил Добрев: 10 години Габрово се управлява от ГЕРБ - 10 000 човека по-малко в града

„10 години Габрово се управлява от ГЕРБ. За 10 години градът е намалял с 10 000 човека." Това заяви водачът на листата на „БСП за България" в Габрово и член на ИБ на левицата Кирил Добрев по БТВ. По думите му градът е на първо място по усвояване на евросредства и с най-много магазини втора употреба. „Инвестициите, които трябва да се направят в икономиката са задължителни и могат да извадят Габрово от кризата. Днес този град е пълна разруха", категоричен бе Добрев. Той обясни, че БСП предлага изнесена структура от Министерство на икономиката, която да се занимава с фонд „Иновации" и фонд „Индустрия", откъдето може да се получи финансиране за градове като Габрово.

Продължава...

Баба Марта бързала, мартенички в Габрово вързала

Баба Марта дари жителите на Габрово с мартенички, както повелява традицията днес и им пожела да са здрави и засмени. Заедно с помощници-добровлци от Дневния център за стари хора в града, тя посрещна млади и големи и още по-големи около Националната Априловска гимназия и по централната търговска улица „Радецка“.

Продължава...

Туристическо изложение в Букурещ показа, че Габрово е атрактивна за посещение дестинация

Елена Минковска от екипа на ЕМО „Етър” и Силвия Черкезова – от Музей „Дома на хумора и сатирата” представиха Габрово на Туристическото изложение TTR - I – 2017, което се проведе от 16 до 19 февруари в румънската столица Букурещ. Представители на Турция, Гърция, Мароко, България и Унгария обмениха контакти и показаха атрактивни дестинации. Двата музея, които са емблеми за България и от десетилетия привличат най-много родни и чуждестранни туристи в региона на Габрово, представиха културните си програми за 2017 година, както и цялостно описание.

Продължава...

Карнавал Габрово Ви честити Годината на петела

Карнавал Габрово е с наперен гребен, след като в края на миналата календарна година се сдоби с мотото: „Да изкукуригаме от смях!“. Като носители на едни от най-ярките характеристики на Габрово, габровци и неподражаемия им хумор, ние – карнавалистите - днес  сме адекватни, навременни, злободневни и задължително усмихнати като ви казваме: Честита да ни е новата година в крак с китайския календар.

Продължава...

„Стеф“ е начело в група 2, „Титан ММ“ и „ФК Старо село“ продължават на осминафиналите

Приключи битката в още две от предварителните групи на 25-я турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово.

Продължава...
Абонамент чрез RSS