Новини от Бургас

Учители по английски език обменят опит и повишават квалификацията си

Бургаски учители, които преподават английски език на деца в първи клас и подготвителните групи на училищата, обмениха опит и споделиха добри практики от работата си. Те участваха в специализиран семинар, който е част от програмата за повишаване на квалификацията им.

Продължава...

ОТВРАТИТЕЛНО! Мизерна пица от Казанлък за закуска на ученици! Родителите са бесни....

Закуските в бургаско училище са мизерни, жалват се родители на ученици. Пицата е колкото курабийка, каза пред камерата на Би Ти Ви Антон Георгиев. Яна Михайлова пък сподели, че детето й е в първи клас и никога досега не си е изяждало закуската. Опаковани са в неподходящи найлонови торбички, добавя тя.

Продължава...

„Непознати улици“ достигнаха до всички кътчета на България

Ученици от десетки градове се включиха в Шестото издание на Националния поетичен конкурс "Непознати улици".

Сред традиционно представените София, Добрич, Бургас и Русе, тази година се откроиха още Хасково, Стара Загора, Петрич, Черноморец, Перник, цар Калоян.

Продължава...

Отменено е частичното бедствено положение в Бургас

Със заповед на кмета Димитър Николов частичното бедствено положение е отменено, считано от 12.00 часа днес. Междувременно стартира масова дезинфекция на пострадалите от наводнението райони в община Бургас.

Продължава...

Областният управител на Бургас за потопа: Това, което видях, е унищожително!

"Около 180 л/кв.м. паднаха в рамките на два часа. Това е изключително бедствено положение". Това заяви пред Би Ти Ви Вълчо Чолаков, областен управител на Бургаска област. Той пътува с трима министри към село Черни връх, Каменска община. Положението в Черни връх и Полски извор е било най-тежко през изминалата нощ.

Продължава...

Престъпен брой язовири са скъсали стени в Бургаско… Ще има ли чиновници, приковани с белезници?

Не три, както бе първоначалната информация на нашите източници, а цели седем язовира са излязли извън строя и нанесоха потресаващи унищожения и смърт в общините Камено, Бургас и Айтос. 

Скандалното разкритие направиха водещи хидроинженерни експерти. Ставало въпрос за каскадни язовири. 

Продължава...

Трагедията в Бургаско от въздуха. Видео

Министерство на вътрешните работи разпострани кадри от въздуха на бедствието в Бургаско при което загинаха трима души. По последна информация се издирва още един човек.

Продължават действията на спасителните и пожарни екипи в пострадалите райони.

Продължава...

Бедствие! Трима са загинали, а един се издирва след потопа в Бургаско, десетки са евакуирани

Общо трима души са загинали вследствие на наводненията, съобщи зам.-кметът на Община Камено Георги Георгиев. „Това са 80-годишна жена от село Ливада, около 60-годишен мъж от село Полски извор и жена от село Черни връх. Издирва се четвърти човек от село Черни връх“, посочи Геогиев.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...