Новини от Бургас

Бургаски автор е номиниран за престижната Европейска награда за литература за 2017

Бургаският автор Николай Фенерски е номиниран за престижната Европейска награда за литература за 2017-та година за сборника с разкази "Любов, подслон, храна и вода".

Продължава...

Шеф Иван Звездев ще готви здравословно на „Акве калиде“

С интересна и разнообразна програма Туристически комплекс "Акве калиде". ще зарадва своите посетители през месец април. Събитията стартират още на 2 април с арт ателие, което ще запознае малки и големи с прекрасното изкуство стъклопис. Всеки ще има възможност да усвои тънкостите по рисуването върху стъкло и сам да създаде своето произведение на изкуството.

Продължава...

Ученици от СУ"Епископ Константин Преславски" демонстрираха кулинарни умения и знания

Учениците от начален етап на Средно училище "Епископ Константин Преславски" станаха част от инициативата на на Община Бургас-  "Храни се разумно, живей здравословно".  Празникът на здравословното хранене се проведе в обновения стол на училището, със съдействието на наемателя ЕТ "Янко Мермеклиев".

Продължава...

Малчугани от ДГ "Надежда" участваха в парад на здравословните храни

Деца и родители на ДГ "Надежда" активно се включиха в инициативата на Община Бургас "Храни се разумно, живей здравословно".

Продължава...

Купува ли ГЕРБ – Бургас ромски гласове с парите на бургазлии?

Рязък скок на исканията за еднократни помощи към община Бургас

Рязък скок на исканията за еднократни помощи към община Бургас от жители на кв. „Победа” и кв. „Горно Езерово” се наблюдава седмица преди вота. Оказва се, че последните няколко дни представители на общината обикалят ромите в двата квартала и им предоставят комплекта от документи за получаване на общински помощи. На тях им  се обяснява, че след попълване на документите ще получат еднократна финансова помощ от община Бургас (някъде е споменавана сумата 500 лв. ).

Продължава...

Корнелия Нинова: Бойко, кажи си за Ердоган!

"Аз нося отговорността за всичко, което обещаваме. Сега трябва да защитим България. Призовавам Бойко Борисов: Кажи си за Ердоган!" Това заяви пред препълнената зала на Операта в Бургас Корнелия Нинова.

Продължава...

„БСП за България” стартира кампанията си в Малко Търново

„Ние сме за провеждане на  политика, която да гарантира суверенитета, сигурността и независимостта на страната” – коментираха социалистите

Коалиция „БСП за България” стартира предизборната си кампания в Малко Търново. На събитието официални гости бяха кандидатите за народни представители от Бургас инж. Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Жеков. Пред всички присъстващи те изложиха програмата на коалицията.

Продължава...

Коалиция „БСП за България” даде старт на кампанията си в Средец

„На 26 март трябва да направим промяната, за да може после всеки един от нас да каже „Аз участвах в тази промяна” – обобщиха социалистите

Коалиция „БСП за България” даде старт на кампанията си и в Средец. На събитието там присъстваха кандидатите за народни представители инж. Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Яни Янулов. Всеки един от тях се представи пред присъстващите симпатизанти на партията и ги запозна с платформата на коалицията за предстоящите парламентарни избори.

Продължава...
Абонамент чрез RSS