Новини от Благоевград

Рок група Хоризонт закри Фестивал на греяното вино в Благоевград

В последния ден от фестивалната фиеста на греяното вино жители и гости на Благоевград се насладиха на разнообразните кулинарни и питейни изкушения под акомпанимента на рок бандата Хоризонт. 

Продължава...

Община Благоевград организира спортни и развлекателни прояви по повод световния ден на психичното здраве

Със спортен ден стартира програмата, организирана от Община Благоевград, по повод 10 октомври – Световен ден на психичното здраве. Потребителите на Защитени жилища, Дневен център за възрастни хора с увреждания, ДЦВУ „Светлина, Дневен център за деца с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция, ще се включат в организирано бягане, скок от място, боче, хвърляне на топка и др. Спортният ден започва в 10:00 часа на 9 октомври в Спортен комплекс „Пирин“.

Продължава...

Община Благоевград подкрепя благотворителната кауза „Да помогнем на едно семейство“

Благотворителна прожекция на филм под надслов „Да помогнем на едно семейство“ ще бъде направена в Благоевград. Събитието ще се състои на 3 октомври (вторник) от 18:00 часа в зала „22-ри септември“. 

Продължава...

Благоевград отбеляза 109 години от обявяване на Независимостта на България

С ритуал по полагане на цветя благоевградската общественост отбеляза 109 години от обявяването на Независимостта на България.  Церемонията се състоя пред Паметната плоча на загиналите в борбите за освобождение и обединение на страната. В знак на признателност към делото на хилядите герои се поклониха заместник-кметът на Благоевград Иван Николов, заместник-областният управител Иво Стоянов, евродепутатът Андрей Новаков, народни представители, кметове и кметски наместници, представители на местната власт, културни институти, учебни заведения, граждани.

Продължава...

Благоевград ще отбележи Деня на Независимостта на България

Благоевград ще отбележи тържествено Деня на Независимостта на България.

Продължава...

Община Благоевград се включва в инициативата „Нашият голям пикник“

Община Благоевград подкрепя инициативата „Нашият голям пикник“, която ще се проведе днес в парк „Бачиново. Началният час на събитието е 10:00 в района на езерото.

Продължава...

Културна делегация от Франция посети Благоевград

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности  на община Благоевград Христина Шопова и директорът на Регионален исторически музей Христина Цонева проведоха работна среща с културното аташе на Франция в България Пиер Гийме, заместник-директора на Националния Археологически музей във Франция и архитектурен резерват Сен-Жермен-ан-Ле - Катрин Лубутен, проф. Жан-Пол Дьомул, професор по праистория в университет Париж I и Френския университетски институт, Национален Център за Научно Изследване.

Продължава...

Пясъчниците в детските площадки в Благоевград ще бъдат премахнати поетапно

Пясъчниците за игра, намиращи се в детските площадки в Благоевград ще бъдат премахнати поетапно. Решението е взето от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, след постъпили писмени искания от родители, които настояват да бъдат предприети действия в тази посока.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...