Новини от Благоевград

За пета поредна година празникът на виното събира ценители на напитката на Боговете в село Дъбрава

Станалият вече традиционен празник на виното ще посрещне своите гости на 3 февруари в благоевградското с. Дъбрава.

Богатата програма, подготвена от кметството на село Дъбрава и Община Благоевград, ще стартира в 10:00 часа с дегустация на винени напитки. Компетентно жури от технолози ще оценява по качество, сорт и цвят най-доброто вино.

Продължава...

И в Благоевград е обявена грипна епидемия

Община Благоевград от днес е в грипна епидемия. Преустановяват се детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Учениците няма да бъдат на училище от днес, 22 януари до 24 януари, включително. В Благоевград заболеваемостта е над 380 души на 10 хиляди.

Продължава...

Слабо земетресение в района на Петрич

Слобо земетресение с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е регистрирано тази нощ западно от Петрич. Това сочи справка на интернет страницата на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките.

Продължава...

Благоевградчани заедно посрещат Новата 2018 година

Благоевградчани посрещат  заедно Новата 2018 година на площад „Георги Измирлиев“ под откритото небе. В празничната програма, организирана от Община Благоевград са  подготвени много изненади и музикални подаръци. Те ще бъдат отправени от изявени певци и танцьори от Пиринския край.

Продължава...

Проектът за обновяване и модернизиране на сгради на ОД МВР и Първо РПУ бе представен в Благоевград

Проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград” бе представен на пресконференция в Благоевград.

Продължава...

Първи благотворителен Коледен турнир по мини футбол ще се проведе в Благоевград

Първи благотворителен Коледен турнир по мини футбол в зала ще се проведе в Благоевград. Той се организира от Българска футболна фентъзи асоциация, с подкрепата на Община Благоевград.

Турнирът бъде в рамките на два дни - 16 и 17 декември 2017 г. в спортна зала „Скаптопара“, с начален час 9:00 ч.

Продължава...

По предложение на кмета Камбитов ОбС- Благоевград прие еднократна стипендия на името на Христо Бараковски

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов направи предложение към Общински съвет- Благоевград за изменение  и допълнение на Правилника за отличията на Община Благоевград и учредяването на еднократна стипендия на името на Христо Бараковски.

Продължава...

Рок група Хоризонт закри Фестивал на греяното вино в Благоевград

В последния ден от фестивалната фиеста на греяното вино жители и гости на Благоевград се насладиха на разнообразните кулинарни и питейни изкушения под акомпанимента на рок бандата Хоризонт. 

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...