Митници и граници

12 630 кутии с цигари в камион с тоалетни чинии откри кучето Джейк от митница Лом

Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа.

Задържани са 12 630  кутии с валиден български бандерол, укрити между палети със санитарна керамика. 

Продължава...

Голямо количество недекларирани дрехи задържаха на ГКПП Лесово

10 820 артикули - текстил и обувки, задържаха митнически и гранични служители при съвместни проверки на ГКПП Лесово. Част от стоката е контрабанда, а друга е задържана по съмнение, че нарушава права върху търговски марки.

Продължава...

30 240 кутии бира задържаха митнически служители на ГКПП Дунав мост 2

30 240 метални кутии с бира задържаха митническите служители от Митница Лом при проверка на влизащ в страната товарен автомобил през ГКПП Дунав Мост 2. Влекачът с полуремарке и полска регистрация е превозвал групажна стока.

Продължава...

Над 52 млн.къса безакцизни цигари и над 18 тона тютюн бяха унищожени в пещите на циментов завод

52 078 900 къса цигари, 18 770 кг нарязан тютюн за пушене и тютюн за наргиле и 29 100 празни гилзи бяха унищожени при няколко процедури този месец, под контрола на Митниците Пловдив, Бургас и Югозападна.  Тютюневите изделия бяха изгорени в пещите на циментовия завод „Холсим България" АД в с. Бели извор, Врачанско.

Продължава...

Полски граничари поели ГКПП ”Малко Търново”, всички родни митничари били арестувани

Прокуратурата ще обяви днес подробности за акцията на ГДБОП на граничния пункт ”Малко Търново”, която бе проведена вчера.

По непотвърдена информация при операцията вчера са били задържани нощната и дневната смяна, като акцията е срещу корупционни практики.

Продължава...

Над половин тон контрабандни перилни препарати спипани на Лесово

Недекларирани 419 броя перилни препарати, омекотители, шампоани и др. препарати за бита с общо тегло над половин тон иззеха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово от лек автомобил с българска регистрация.

Продължава...

5 км опашка на ГКПП Лесово от товарни автомобили

На българо-турската граница на ГКПП „Капитан Андреево” се е образувала 3 км колона от изчакващи товарни автомобили на изход от страната. На ГКПП „Лесово” колоната от изчакващи товарни автомобили отново на изход от страната е 5 км. Това съобщиха от пресцентъра на ГД „Гранична полиция”.

Продължава...

Спипаха контрабандни цигари в три каминона на Лесово

12 800 къса (640 кутии) контрабандни цигари, укрити във фабричните кухини на шофьорските кабини на три товарни автомобила, влизащи в страната от Турция, откриха на ГКПП  Лесово екип на митнически мобилни групи, съвместно със служители на Гранична полиция. Контрабандните цигари са задържани през изминалите осем дни.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...