Криминалната хроника от Бургас за изминалия уикенд

Полиция Полиция

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : десет кражби, седем други криминални престъпления, един пожар и две ПТП. Образувани са 13 бързи полицейски производства. Разкрити са 25 престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На  30.11.т.г. служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас със съдействието на служители от «Специализираните полицейски сили» и Пето Районно управление - Бургас извършили претърсване в дома на криминално проявения А.К., 22 годишен, разположен на ул. «Христо Смирненски» в с. Маринка, като намерили и иззели топче и саморъчно свита цигара, съдържащи суха зелена тревна маса / марихуана/, както и кутийка с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/. А.К. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 01.12.т.г. в Районно управление - Несебър е образувано бързо полицейско производство срещу 28 годишния Д.Н. от Свети влас за това, че в Слънчев бряг управлявал л.а. «БМВ 320 Д», с бургаска регистрация, след употреба на наркотични вещества / метамфетамин/.

На 01.12.т.г. около 20.55 ч. на КПП - язовир «Порой» в посока с. Тънково, служители от Районно управление – Несебър спрели за полицейска проверка л.а. «Фиат Пунто», с бургаска регистрация, управляван от 33 годишния А.А. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2.17 промила. А.А. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 01.12.т.г. около 22.00 ч. на кръстовището на карнобатските улици «Ропотамо» и «Гоце Делчев», служители от Районно управление - Карнобат спрели до престояващ лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 50 годишния К.К. от Карнобат, който е поканен за бъде тестван за употреба на алкохол, както и да даде обяснение за престоя на автомобила, пречещ на безопасното движение. Водачът започнал теста за алкохол, като в момента на пробата, подхвърлил в полицейския автомобил 50 левова банкнота, поради което е задържан за срок от едно денощие. По случая е образувано досъдебно производство.

На 02.12.т.г. около 20.30 ч. на ул. „Шар планина” в к-с „Братя Миладинови”, служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес ML 280 CDI”, с бургаска регистрация, управляван от 71 годишния С.Б. от Поморие, като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1,64 промила. С.Б. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 03.12.т.г. служители от Районно управление – Сунгурларе спрели за проверка мотопед, нерегистриран по надлежния ред, управляван от 33 годишния неправоспособен водач - Х.М. от с. Климаш, общ. Сунгурларе, като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1.95 промила. Х.М.

На 03.12.т.г. около 10.25 ч. в района на кръстовището на ул. «Кооператор» зад ТКЗС в к-с «Меден Рудник», служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Роувър 416», с бургаска регистрация, управляван от 30 годишния С.М. от Бургас, като констатирали, че същият шофирал след употреба на наркотични вещества / метамфетамин и амфетамин/. С.М. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 03.12.т.г. около 10.25 ч. в с. Братово, общ. Камено, служители от Районно управление - Камено спрели за проверка лек автомобил «Опел Астра», с бургаска регистрация, управляван от 32 годишния Н.С. от Бургас, като констатирали, че същият шофирал след употреба на наркотични вещества. Н.С. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 03.12.т.г. около 17.30 ч. на паркинга на магазин «Била» в ж.к. «Меден Рудник», служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Форд Фиеста», с бургаска регистрация, управляван от 53 годишния Д.Б. от Бургас, като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1,41 промила. Д.Б. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 01.12.т.г. около 07.45 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение за кражба, осъществена от база «Бетонов възел» към частна фирма, разположена на ул. «Крайезерна» - установено е, че на 30.11/01.12.т.г., чрез демонтаж на секция от оградата на обекта и отключване на входната врата на офис-помещението е извършена кражба на метална кутия, съдържаща сумата от 3 850 лева. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

На 03.12.т.г. в Първо Районно управление - Бургас е получено съобщение от 48 годишна бургазлийка за това, че чрез натиск върху вратопрозорец на терасата на спалното помещение е проникнато в апартамента й, разположен на първия етаж на ул. «Иван Богоров», откъдето е извършена кражба на сумата от 6 000 лв. и сребърни накити. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

ПТП :

На 02.12.т.г. около 14.09 ч. на бургаската улица „Тодор Александров”, до пътен възел „Юг” в посока ж.к. „Меден Рудник”, водачът на л.а. „Фолксваген Поло”, с бургаска регистрация – В.С., 47 годишен от Бургас не спазва дистанция и блъска намаляващия скоростта пред него л.а. „Застава 55”, с бургаска регистрация, управляван от 30 годишния И.П. от Бургас. От ПТП пострадала пътуващата в л.а. „Застава” – А.П., 59 годишна от Бургас / майка на водача/, която е прегледана в болница „Бургас мед” и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

На 03.12.т.г. около 12.20 ч. на ул. «Трети март» в Приморско, на около 30 м. след кръстовището с ул. «Азине» с посока пътя Царево – Бургас, лек автомобил «Опел Омега», с пернишка регистрация, управляван от 59 годишния В.К. от София, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска насрещно движещия се велосипедист – Е.Д., 33 годишен от Приморско. След катастрофата водачът на автомобила напуска местопроизшествието с цел да се укрие, като е установен допълнително в двора на почивна база «Родни простори» / В.К. е тестван в 14.17 ч. с дрегер за употреба на алкохол, като апарата отчел - 2.22 промила - взета му е кръв за химичен анализ/. Пострадалият велосипедист е откаран в УМБАЛ – Бургас, където малко по-късно починал. Екип на отдел «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас извършил оглед на мястото на катастрофата, на автомобила «Опел Омега», извършено е претърсване и изземване в почивна база «Родни простори», иззети са видеозаписи, веществени доказателства, установени и разпитани са свидетели. Работата по случая се продължава от служители на Районно управление - Приморско и отдел отдел «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас.

ПАБ :

На 02.12.т.г. около 23.20 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 60 годишен айтозлия за това, че автомобила му „Сеат Толедо”, с бургаска регистрация, се запалил по време на движение на бургаската улица „Транспортна” в к-с „Изгрев” - пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. От инцидента изгорял двигателен обсег, купето на автомобила, предното и задното панорамни стъкла.

нагоре
loading...