Криминалната хроника от Бургас за изминалия уикенд

Полиция Полиция

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : шест кражби, две други криминални престъпления, два пожара и четири ПТП. Образувани са 15 бързи полицейски производства. Разкрити са 22 престъпления. 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Четвърто Районно управление – Бургас установили извършителя на взломната кражба на сумата от 250 лв., ръчен часовник и златен часовник, собственост на 20 годишен бургазлия, осъществена на 16.03.т.г. от апартамента му в бл. 468 в ж.к. «Меден Рудник» - това е 22 годишния Н.К. от Бургас, който направил пълни самопризнания и върнал отнетите вещи. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

На 17.03.т.г. около 13.00 ч. служители от Първо Районно управление – Бургас извършили проверка в дома на 25 годишния Г.Д. от Бургас, разположен на ул. «Г.С.Раковски», като намерили и иззели пет полиетиленови пликчета със суха тревна маса и два буркана със суха тревна маса с тегло около 300 грама / канабис/. Г.Д. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17.03.т.г. около 13.30 ч. в района на ГКПП - Малко Търново на вход от Турция, служители от Районно управление - Малко Търново извършили проверка на лек автомобил «Волво 460», с хасковска регистрация, управляван от 39 годишния Ш.Е. от Хасково, като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 2,96 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17.03.т.г. около 22.10 ч. в близост до цех за пластмаси, разположен на «Белилския път», служители от Районно управление - Средец спрели за проверка лек автомобил «Опел Корса», с варненска регистрация, управляван от 49 годишния Р.А. от Варна, като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1.29 промила. Р.А. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17.03.т.г. около 22.20 ч. в Каблешково, служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «Опел Зафира», с бургаска регистрация, управляван от 40 годишния Ю.М. от с. Габерово, като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 2.08 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17.03.т.г. около 22.40 ч. на карнобатската улица «Атанас Манчев», служители от Районно управление - Карнобат спрели за проверка лек автомобил «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 36 годишния Д.С. от Карнобат, като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1.26 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.03.т.г. около 00.15 ч. в района до бл. 13 в к-с «Меден Рудник», служители от «Специализираните полицейски сили» извършили проверка на лек автомобил «Опел Астра», с бургаска регистрация, управляван от 25 годишния Р.С. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин и метамфетамин/. Р.С. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.03.т.г. около 22.55 ч. в с. Медево, служители от Районно управление - Поморие спрели за проверка лек автомобил „Деу Матиз”, с бургаска регистрация, управляван от 36 годишния М.Ю. от с. Медово, като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1.55 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.03.т.г. около 23.25 ч. в бургаския квартал „Черно море”, служители от Пето Районно управление - Бургас спрели за проверка л.а. „Фолксваген Голф”, с хасковска регистрация, управляван от 32 годишния Ц.А. Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин/. Ц.А. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19.03.т.г. около 04.00 ч. служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Ауди А 8», с бургаска регистрация, управляван от 36 годишния Г.Г. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / кокаин/. Г.Г. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19.03.т.г. по време на футболната среща между ПФК «Нафтекс» - Бургас и ПФК «Черно море» - Варна е извършена проверка на 30 гочдишния К.И. от Бургас, като са намерени и иззети около 3 грама марихуана. К.И. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 19.03.т.г. около 22.00 ч. в района до «БГЦПО» в Царево, служителеи от Районно управление - Царево извършили проверка на : 21 годишния Й.В. от Генерал Тошево, обл. Добрич, като намерили и иззели саморъчно направена цигара със суха тревна маса / канабис/. Й.В. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 19.03.т.г. в Четвърто Районно управление – Бургас е образувано бързо полицейско производство срещу 40 годишната М.А. от Бургас за това, че шофирала лек автомобил «Мерцедес CLK», с бургаска регистрация, по бургаската улица «Миньорска» след употреба на наркотични вещества / метамфетамин/.

На 20.03.т.г. около 00.40 ч. на пътя Приморско - Царево, служители от Районно управление – Приморско извършили проврека на л.а. «Тойота Авенсис Версо», с бургаска регистрация, управляван от 39 годишния К.К. от Царево, като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1,33 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 17.03.т.г. около 12.30 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение от 49 годишна поморийка за това, че от болничната стая на поморийската болница, й е извършена кражба на портмоне, съдържащо лични документи, сумата от 20 лв. и дебитна карта. Констатирано е, че от болничната стая е извършена и втора кражба на още едно дамско портмоне, собственост на 58 годишна поморийка, съдържащо три дебитни карти и лична карта. От една от дебитните карти е извършено непревомерно теглене на сумата от 60 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

На 19.03.т.г. около 16.00 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за това, че чрез натиск на PVC прозорец е проникнато в дома на 50 годишен бургазлия, разположен на първия етаж на ул. «Александър Стамболийски», откъдето е извършена кражба на лаптоп на стойност около 1 000 лв. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

ІІІ. ПТП :

На 18.03.т.г. около 14.30 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение от 27 годишна бургазлийка за това, че 58 годишната й майка е блъсната от автомобил на ул. „Захари Зограф” в кв. „Долно Езерово” около 18.10 ч. предния ден. След инцидента пострадалата е откарана в дома си от непознати момче и момиче, но здравословното й състояние се влошило, поради което около 13.00 ч. на 18.03.т.г. жената е откарана в МБАЛ „Бургас-мед”. Установено е, че същата има фрактура на десния крак и дясната ръка. Марката и модела на блъсналия потърпевшата автомобила, както и самоличността на двамата младежи, придвижващи се с него, е в процес на изясняване от служителите на Второ Районно управление – Бургас. 

На 18.03.т.г. около 18.10 ч.в района до бл. 216 в ж.к. „Меден Рудник” в посока бул. „Захари Стоянов”, поради движение с несъобразена с интензивността на движението скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в предпазната ограда на разделителната ивица, мотоциклет „Ямаха ТТ 600 Е”, с бургаска регистрация, управляван от 20 годишния Р.Ш. от Бургас, който с диагноза „политравматизъм” е настанен за лечение в отделение „Реанимация”, без опасност за живота.

На 18.03.т.г. около 18.50 ч. на кръстовището на улиците „Черно море” и „Хаджи Димитър” в Каблешково, водачът на лек автомобил „Мазда Премаци”, с бургаска регистрация – Ж.И., 39 годишен от с. Екзарх Антимово, общ. Карнобат, предприема изпреварване, като допуска ПТП с изпреварвания и завиващ на ляво лек автомобил „БМВ Х 1”, с бургаска регистрация, управляван от 19 годишния И.К. от Бургас . От ПТП пострадал 11 годишния И.И. от  с. Екзарх Антимово, общ. Карнобат, който се возел на задната седалка в лекия автомобил „Мазда” без поставен обезопасител колан / при сблъсъка детето изхвръкнало напред и ударило лицето си в предната дясна седалка/. Момченцето е прегледано в МБАЛ „Бургас-мед” и освободено без наранявания и без опасност за живота.

На 19.03.т.г. около 18.20 ч. на ул. «Винпромска» № 36 в Сунгурларе, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостотятелно катастрофира, блъскайки се в бетонен бордюр и оградна мрежа, самоделно направен мотопед без марка и регистрационен номер, задвижван от двигател с вътрешно горене от моторна резачка, управляван от неправоспособния А.Й., 19 годишен от Сунгурларе, който с контузия на главата и сътресение на мозъка, без опасност за живота, е настанен за наблюдение в болница «Бургас мед».

ІV. ПАБ :

На 18.01.т.г. около 00.40 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Фолксваген Пасат», с немска регистрация, ползван от 39 годишен бургазлия, паркиран пред вх. 4 на бл. 38 в ж.к. «Лазур». От пожара изгорял целия автомобил, като огъня се разпрострял върху паркирания отпред лек автомобил «Тойота Корола», с бургаска регистрация, собственост на 49 годишна бургазлийка / същият обгорял в задната част и купето/ и паркираните в близост – л.а. «Нисан Патфайндер», с бургаска регистрация / с обгоряло купе/ и л.а. «Тойота Аурис», с бургаска регистрация / с обгоряла предница и купе/ - и двата автомобила са управлявани от 42 годишен бургазлия, л.а. «Опел Омега», с бургаска регистрация, собственост на 41 годишен бургазлия /  с обгоряла дясна част и купето/ и л.а. «Пежо 406», с бургаска регистрация, управялан от 38 годишен бургазлия / с обгорял заден ляв стоп/. Огънят е потушен от един противопожарен екип и петима огнеборци. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 18.03.т.г. около 16.20 ч. в Първо Районно управление - Бургас е получено съобщение за пожар в заведение - бар „Дъга”, разположен на ул. „Вая” в кв. „Акациите”. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и седем огнеборци. По първоначални данни на 71 годишния собственик причината за възникване на  пожара е късо съединение, възникнало в ел. табло, разположено в кухнята на заведението. От инцидента обгоряло част от оборудването на кухнята и таванните плоскости. 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре