Бедствия и аварии

Ураганен вятър в Банско. Бедствено положение в община Смолян

Ураганен вятър връхлетя Банско, затворени са всички съоръжения на зимния курорт. Заради вятъра е обявено бедствено положение в община Смолян от 8 часа тази сутрин.

Много от пътищата в региона са затворени заради изкоренени и паднали дървета. Има селища с прекъснато електрозахранване. Кризисен щаб заседава за мерките, които трябва да се предприемат. Ураганни ветрове със скорост над 100 километра в час има и в Сливенско. Във Варна затвориха пристанището заради силния вятър.

Продължава...

Държавата е на крак заради дъжда и бурния вятър в половин България

Държавата е на крак заради дъжда и бурния вятър в половин България. Предупредителни кодове са в сила за югозападните и северозападните райони. В МВР вече действа кризисен щаб, тъй като се очаква усложняване на обстановката.

Продължава...

Каракачанов вдигна армията по тревога заради пороите

По заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов военнослужещи от състава на Сухопътните войски от 4 военни формирования за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия са в пълна готовност да се притекат в помощ на населението предвид прогнозите за очаквани наводнения в различни области в страната, съобщиха от Министерството на отбраната.

Продължава...

Предприемат се извънредни мерки заради очакваните валежи

Очакват се интензивни валежи основно в Западна България. По тази причина е разпоредено наблюдение на водоемите.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев свика извънредно съвещание на кризисния щаб заради очакваните силни валежи през следващото денонощие.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...