Здравеопазване

Какво става?! Още една родилка почина след раждане – този път в Майчин дом

Полицията в София изяснява поредния случай на смърт на 27-годишна жена в държавна болница. Жената е починала преди дни след раждане. Това съобщиха от пресцентъра на СДВР, съобщава „Пик“

Трагедията се е случила в СБАЛАГ „Майчин дом” в София.

Продължава...

Фондът за деца отказа да плати операцията на сиамските близнаци от Сливен

Фондът за лечение на деца в чужбина няма да помага на сиамските близнаци от Сливен. Мотивът за отказа им е, че операция по разделянето им е "анатомично невъзможна".

Продължава...

Трагедия в “Пирогов”: Новородено бебе почина в деня на изписването си

Пореден скандален случай за починало дете – новородено е починало заради сепсис. Според майката, която е медицинско лице, това се е случило заради лекарска немарливост.

Бебето Емануил умира на седмия ден от престоя си в "Пирогов”. Той е роден в "Майчин дом”, но майката – д-р Елена Леви, която също е акушер-гинеколог, казва пред Нова телевизия, че синът ѝ е прекарал дни в хирургично отделение, а там има сериозна опасност от зараза – защото е бил в контакт с персонала.

Продължава...

Нечовешка гавра! 7 столични болници у нас отказват помощ на онкоболна жена, идва линейка от Турция!

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово в предаването „Събуди се“ по NOVA.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството ѝ успява да събере 30 хил. лв., необходими за лечението и операцията ѝ в клиника в Турция.

Продължава...

Зловеща статистика: Здравната ни система виновна за смъртта на над 20 000 българи на година!

Всяка година стотици хиляди души в Европейския съюз умират заради неадекватна здравна система, като България е на едно от челните места в тази негативна статистика.

Продължава...

Ще ни мъчат 24-часови магнитни бури след рекордното слънчево изригване

Рекордното слънчево изригване, станало на 6 септември, ще предизвика магнитни бури с продължителност не по-малко от 24 часа на Земята, считано от вечерта в петък, се казва в съобщение на лабораторията за рентгенова астрономия на Слънцето на физическия институт "Лебедев" към Руската академия на науките, съобщи ТАСС.

Продължава...

След откази за лечение в чужбина: НЗОК изплаща солени обезщетения

Пореден пациент осъди Националната здравно-осигурителна каса, защото му било отказано скъпоструващо лечение в чужбина. Оказва се, че само за последната година и половина повече от 30 души са завели дела срещу държавата, защото се е наложило да извадят от джоба си десетки хиляди левове за скъпи операции и медицински изделия.

Продължава...

Роботизиран апарат лекува успешно рака на простатата

В Пловдив е единственото лечебно заведение с последно поколение високоинтензивен ултразвук Хайфу за отстраняване на жлезата и ХистоСкенинг ТТ за ранна диагностика на коварната болест

Поредните двама пациенти с рак на простатната жлеза бяха излекувани, вече с трето поколение роботизиран апарат за фокална терапия с високоинтензивен ултразвук HIFU /Хайфу/. Клиника „Медикус Алфа“ е единственото лечебно заведение в България, което предлага на пациентите с простатен карцином в ранен стадий възможност за неоперативно отстраняване на жлезата.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...