Здравеопазване

Е, няма такава държава! Онкоболна жена остана без личен лекар, не я искат

Русенка с онкологично заболяване се оказа в безизходица - въпреки че е здравноосигурена, не може да се запише при личен лекар, защото всички й отказват.

От Здравната каса в Русе обясниха, че има недостиг на общопрактикуващи лекари - от началото на годината броят им е намалял с още трима. И единственото, което могат да направят, е да предоставят на жената списък с медиците, които имат договор с касата, защото изборът и на двете страни е личен, съобщи БНТ.

Продължава...

Световен ден за борба с рака

Всяка година на 4 февруари светът обединява силите си в опит да бъдат спасени милиони животи чрез повишаване познанието за болестта рак. Всяка година новооткритите случаи надхвърлят значително 30 000, пише БГНЕС.

Най-голям е делът на туморите на гърдата, белия дроб, трахеята, простатата, дебелото черво и матката.

Продължава...

Настоящият щам на грипния вирус бил като троянски кон, след него идва по-голяма епидемия

Грипната вълна обхваща все повече области - от днес грипна епидемия е обявена за Благоевград. В Пернишко пък тя приключва.

Област Перник беше първата, която обяви епидемия. Учениците там не учиха миналата седмица.

Продължава...

Поне десет общински болници са пред фалит

Налице е много голям проблем поне в десет общински болници заявиха зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков и председателят на Сдружението на общинските болници д-р Неделчо Тотев.

Продължава...

Отбелязваме Световния ден за борба със СПИН

Първи декември е Световният ден за борба със СПИН. За първи път този ден е отбелязан през 1988 година. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1 декември за Световен ден за борба със СПИН.

Продължава...

ВМА раздаде 13,5 млн. лв. за ден, Огнян Донев прибира лъвския пай

13,5 млн. лв. е раздал на ден началникът на Военномедицинска академия (ВМА) полк. проф. Венцислав Мутафчийски. На 16 ноември той е сключил 16 договора с фармацевтични компании, които си поделят общо 13 508 914 лв., научи Епицентър. бг. Лъвския пай от многомилионната обществена поръчка получава „Софарма трейдинг“ АД на Огнян Донев. По сметките на компанията на спорния бизнесмен, срещу когото се водят няколко съдебни дела, ще постъпят 5 667 472 лв. държавни пари.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...