Съд и прокуратура

Съдът реши: Оставането на Делян Дорбев в парламента е противоконституционно

Със 7 на 4 гласа Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на Народното събрание, с което не беше приета оставката на Делян Добрев от ГЕРБ като депутат, съобщи lex.bg.

Решението на съда, което престои да бъде публикувано на сайта му по-късно днес, стъпва на вече дадено тълкуване за мандатите на народните представилите по конституционно дело №17 от 2013 г.

Продължава...

Заради закани за убийство на свидетели по делото Суджукгейт вече има четвърти обвинен

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Петър Малджиев за две престъпления - закана с убийство и опит за принуда.

Петър Малджиев е четвъртият обвиняем по делото, по което вече бяха привлечени към наказателна отговорност бившият депутат от ПП ГЕРБ Живко Мартинов, бившият директор на ОДМВР – Добрич – Веселин Колев и Розалина Брайкова, директор на Областна дирекция по безопасност на храните – Добрич.

Продължава...

Прокуратурата отказа да разследва Борисов, бил се объркал, че в парламента има престъпници

Софийска градска прокуратура отказа да разследва Борисов за това, че в парламента има наркотрафиканти и купувачи на гласове. Държавното обвинение отбелязва в мотивите си, че според неговите обяснения, той се бил объркал.

Продължава...

Дадоха на съд Даниел Митов и Христо Ангеличин

Софийска градска прокуратура (СГП) внася в Специализирания наказателен съд (СпНС) обвинителен акт срещу Даниел Митов – бивш министър на външните работи и Христо Ангеличин – бивш заместник министър на външните работи. Митов е обвинен за престъпление по служба, а Ангеличин в безстопанственост, съобщиха от прокуратурата.

Продължава...

Прокуратурата окончателно! Нинова е проверена, няма престъпление по казуса „Техноимпекс“

Няма извършено престъпление на Корнелия Нинова във връзка с казуса „Техноимпекс“. Това става ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров пред депутатите от комисията по правни въпроси.

В отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова дали има нарушение на закона при приватизацията на „Техноимпекс“ Обвинител № 1 е съобщил пред членовете на комисията по правни въпроси в парламента, че Държавна агенция национална сигурност (ДАНС) е проверила около 20 сделки, между които и „Техноимпекс“.

Продължава...

Изненада на делото Йончева-Борисов! Премиерът нямал достъп до фейсбука си, други пишели. Той невинен като агнец

Премиерът Бойко Борисов нямал достъп до Фейсбук профила си. Този изненадващ факт стана известен от думите на Никола Николов, шеф на пресцентъра на партия ГЕРБ. Той бе разпитан по делото, което журналистката и настоящ депутат от Хасково Елена Йончева води срещу министър-председателя. Това съобщи репортерът на "24 часа" Ана Михова.

Продължава...

Тръгва делото Йончева срещу Борисов

Тръгва делото Йончева срещу Борисов. Журналистът и депутат от БСП Eлена Йончева съди премиера и партия ГЕРБ за неимуществени вреди от 20 000 лева.

Продължава...

Българската Темида. Гражданинът може да наруши закона, но съдът може да го разруши! Или как правилник побеждава закон!

На 14.11.2017 г. гражданинът Георги Георгиев подава заявление за достъп до обществена информация в СГС. Заявлението е с вх.№18/14.11.2017 г. С това заявление Георги Георгиев се интересува от информация за две търговски дела в СГС- №5701 и №5702 по описа на СГС за 2014 г.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...