Съд и прокуратура

Районен съд – Бургас призна за виновни и осъди четирима граждани за незаконна търговия с бебета

В съдебно заседание днес, Бургаският районен съд призна за виновни и осъди четирима граждани за незаконна търговия с бебета. Делото, което започна през 2014 година, днес намери своята развръзка.

Продължава...

Елена Йончева заведе дело срещу Бойко Борисов за безочливата му лъжа

Водачът на листата на БСП за България в Хасково Eлeнa Йoнчeвa зaвeдe дeлo cpeщy eĸcпpeмиepа Бoйĸo Бopиcoв. Toвa cъoбщи нa пpoфилa cи във "Фeйcбyк".

Продължава...

Турция с обвинение срещу четирима български граничари

Районният съд в Бургас ще връчи обвинителен акт на бившия граничен полицай Михаил Цонков и трима негови колеги. Производството по делото е в изпълнение на съдебна поръчка от Турция.

Продължава...

Играта на Марешки с две партии отива в прокуратурата

Продължава...

Само 4 години затвор за Любо Трайков, убил трима в Пловдив!

Четири години при първоначален общ режим ще лежи в затвора Любомир Трайков, който уби трима души на бул. „Руски” в Пловдив. Реално дадената от Окръжен съд-Пловдив присъда е шест години, но след редуциране на наказанието тя е сведена до 4.

Продължава...

Конституционният съд отмени задължителното гласуване

Конституционният съд единодушно отмени задължителното гласуване. Решението е взето с 11 гласа, тъй като от днешното заседание е отсъствал Анастас Анастасов, съобщава Правен свят.

Продължава...

Дело за измама се точило близо 15 години

Пет дела за измама, прекратени поради изтекла давност, констатира Инспекторатът към ВСС при проверка на 139 заявления за нарушаване правото на гражданите на разглеждане и решаване на делата в разумен срок. Проверките са извършени в периода 1 октомври - 31 декември 2016 г. Петте производства са сред основателните 31 заявления по наказателни дела.

Продължава...

Рекорд: Дело за възстановяване на собственост продължи 23 години

Елементарно дело за кражба е продължило близо 15 години, а гражданско дело за възстановяване на собственост върху имот е с рекордна продължителност от над 23 години. Това е констатирал Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) при проверка на 139 дела в последното тримесечие на миналата година, съобщи "Правен свят".

Продължава...
Абонамент чрез RSS