Президент

Румен Радев: Призвани сме с дружни усилия да сбъднем идеала на Левски

“Днес сме република, но чиста ли, свята ли? Циниците приемат тези въпроси с презрение, както други в онези години вземат Апостола за луда глава и мечтател. Тях обаче времето ги отнесе, а пред бесилото на Дякона се покланяме всяка година.” Това каза в словото си президентът Румен Радев по време на възпоменателната церемония по повод 145-та годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски.

Продължава...

Румен Радев: Днес България е република. Но чиста ли е? Свята ли е?

България отбелязва 145-та годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Паметта му бе почетена с шествие-поклонение пред паметника на Левски в центъра на София.

Президентът Румен Радев произнесе слово и поднесе венец пред паметника на Васил Левски.

"Днес България е република. Но чиста ли е? Свята ли е? Републиката на Апостола принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора. В нея отечеството не се бърка с бащиния, а законът е за всички", каза в словото си държавният глава.

Продължава...

Война в държавата! Радев към Борисов: Има ли премиерът общи бизнес интереси с Пеевски? Видео

В държавата пламна неочаквана война.

Президентът Радев и премиерът Борисов влязоха в пряк сблъсък, намесвайки името на депутата от ДПС Делян Пеевски.

С директно обвинение за задкулисни връзки държавният глава Румен Радев реагира на вчерашното интервю на премиера Бойко Борисов в ефира на bTV. Министър-председателят се изказа ласкаво за държавния глава, но направи сериозни забележки за липсващия синхрон между „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2 и посочи началника на президентския кабинет Иво Христов като основен виновник за напрежението между институциите, наричайки го Сив кардинал.

Продължава...

Радев: Не е моментът да ратифицираме Истанбулската конвенция. Тя взривява обществотоо!

Нямам намерение да създавам свой политически проект.

Това заяви в отговор на журналистически въпрос президентът Румен Радев. Заедно с вицепрезидента Илияна Йотова той отчете първата си година на "Дондуков" 2.

Продължава...

Президентът Радев се радва на около 60% одобрение от българите

Първата година от мандата на президента Румен Радев показва устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие - около и под 30%. Това са заключенията на социолозите от "Галъп интернешънъл", които публикуват нови данни за доверието в президентската институция. Това е най-благоприятната като обществено доверие стартова година от времето на старта на Петър Стоянов насам.

Продължава...

Румен Радев: От 13 века България е югоизточната порта на Европа!

От 11 години България е член на ЕС, но от 13 века България е югоизточната порта на Европа, подчерта в словото си при официалното откриване на българското председателство на ЕС президентът Румен Радев в Народния театър "Иван Вазов". "Това е скъпо платен исторически опит. Ние знаем, че не трябва да има разделения помежду ни", подчерта президентът.

Продължава...

Президентът Румен Радев привика вътрешния министър и главсека на МВР

Президентът Румен Радев проведе днес на „Дондуков“ 2 работна среща с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на министерството Младен Маринов, информираха от пресцентъра на президентството. Срещата се проведе по инициатива на държавния глава.

Продължава...

Президентът Радев участва в церемонията по освещаването на бойните знамена и знамената светини на Българската армия

На площад „Свети Александър Невски“ в столицата държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев присъства на традиционния празничен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия, отслужен от Негово светейшество Патриарх Неофит. Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и положи венец пред Паметника на Незнайния воин.  

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...