Президент

Румен Радев и предшествениците му откриват паметна плоча на Желю Желев

Откриват паметна плоча на първия демократично избран президент д-р Желю Желев. Той бе държавен глава на България от 1 август 1990 до 22 януари 1997 г. Роден е на 3 март 1935 г., почина на 30 януари 2015 г.

Продължава...

Росен Плевнелиев остро нападна отново Румен Радев

„Категорично не одобрявам действията на летците. Това за мен оставя горчивото впечатление и неразбиране как функционира Конституцията. Не съм съгласен и с действията на държавния глава, който се опита да защити тези действия, които са поне с нагласата да бъдат противоконституционни”. Това заяви Росен Плевнелиев.

Продължава...

Радев брани военните летци: Неадекватни политици обвиняват достойни българи в алчност и бунт!

Президентът Румен Радев подкрепи военните летци от авиобазата „Граф Игнатиево“. На официалната си страница в социалната мрежа „Фейсбук“, държавният глава написа, че напрежението в сектор „Сигурност“ е тревожно и че кадровата криза в Българската армия се изостря.

Продължава...

Президентът Радев: Няма хора с нисък и висок ръст, има български граждани с равни права

Знак за цивилизоваността на обществото е отношението към хората, които поради една или друга причина са поставени в неравностойно положение и е дълг на държавните институции да работят за създаването на равни възможности за заетост, образование и здравна грижа. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с представители на Националната организация "Малки български хора" по повод 25 октомври – световен ден за информираност по въпросите на хората с нисък ръст. Представителите на сдружението благодариха на Румен Радев за доброто сътрудничество и съпричастността на президентската институция към проблемите на хората с нисък ръст в България.

Продължава...

Жега във властта! Президентът иска да смени шефа на НСО!

Президентът Румен Радев иска да смени началника на НСО. Държавният глава иска настоящия шеф на Националната служба за охрана Ангел Антонов да бъде заменен от полицая Тодор Гребенаров, предаде „24 часа“. Гребенаров в момента е зам.-шеф на полицията с ресор „Охранителна полиция“.

Продължава...

Румен Радев: Изборът на новия изтребител не е предопределен, намесват се и лобисти

В никакъв случай не е предопределен и тук има сериозно отношение на лобисти. Мога да заява категорично, че трите самолета отговарят на изискванията на алианса. Всичко друго е спекулации. Трябва да търсим оптималното, а не предубедено решение“. Това заяви президентът Румен Радев по повод скандала с търга за доставка на нов изтребител и парламентарната комисия „Грипен“.

Продължава...

Президентът: Оценявам усилията на премиера, но той вече трудно може да надвика съпартийците си

"Напрежението с ГЕРБ трудно може да се скрие, дори когато се забранява да се произнася името на президента – оценявам посредническото усилие на премиера, но той не може да надвика съпартийците си“. това заяви държавният глава в интервю за БНТ по повод влошените си отношения с ГЕРБ.

Продължава...

Румен Радев: КСНС се провали, защото политици напуснаха заседанието без предупреждение

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) се провали, защото политици напуснаха заседанието преждевременно и без предупреждение. Това каза в интервю за БНТ президентът Румен Радев по повод заседанието в понеделник, след което нямаше общо становище на политиците заради липсата на кворум. Заседанието на Съвета по темата за борбата с корупцията по висшите етажи на властта бе насрочено за 13 часа на 17 октомври.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...