Президент

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще бъде на работно посещение в България

По покана на държавния глава Румен Радев председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще бъде на работно посещение в България.

Продължава...

Вицепрезидентът Йотова ще упражни правото си на глас в район „Изгрев“ в София

Днес Илияна Йотова ще упражни правото си на глас в изборите за народни представители. Вицепрезидентът ще гласува в Професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия”, ул. „Атанас Далчев“ №8, район „Изгрев“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Продължава...

Президентът Радев ще гласува в в Професионална гимназия по транспорт ”Макгахан” в София

Държавният глава Румен Радев ще упражни правото си на глас в предсрочните парламентарни избори, които се провеждат днес, 26 март 2017 г., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Продължава...

Иво Христов опроверга Борисов: Елена Йончева не е изгонена от президентството

Решението й да напусне „Дондуков“ 2 е прието с уважение от Румен Радев, написа във „Фейсбук“ началникът на кабинета му

Началникът на кабинета на президента Румен Радев–Иво Христов, опроверга лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който тази сутрин пред Нова тв заяви, че водачът на листата на БСП в Хасково и бивш прессекрекатр на държавния глава Елена Йончева е била изгонена от „Дондуков“ 2.

Продължава...

Президентът Румен Радев: България не дава, но и не приема уроци по демокрация

„България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона“. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира думите на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, че в страната ни се „оказва натиск“ преди провеждането на парламентарните избори.

Продължава...

Президентът с остър тон към партиите и важен призив дни преди изборите!

До изборите остават броени дни. Отделни партии и политици се опитват да изострят дебата, с надеждата да си заработят по-висок изборен резултат. Призовавам всички участници в кампанията към отговорен тон и поведение, написа преди минути президентът Румен Радев в личния си профил във Фейсбук.

Продължава...

Илияна Йотова: "Буря в чаша вода" и опит за създаване на "фалшиви новини" около СЕТА и президента Радев

"Прави се опит за евтина дискредитация на президента Румен Радев във връзка със заключителната декларация от срещата на върха на ЕС. Изразената позицията от срещата на премиерите и президентите на страните членки в Брюксел няма юридическа стойност.

Продължава...

Румен Радев: Никога не съм приветствал и няма да приветствам СЕТА

Никога не съм приветствал и няма да приветствам СЕТА. Никога не съм гласувал и няма да гласувам за СЕТА. Напротив, като президент на Република България, който е пазител на Българската конституция, ще сезирам Конституционния съд, защото това споразумение налага промени в нашата Конституция и съдът ще трябва да се произнесе дали тези промени са законосъобразни. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел. „Това което беше изразено снощи е декларация, която не е гласувана заради неодобрението на Полша поради назначаването на Доналд Туск за председател на Европейския съвет“, подчерта държавният глава.

Продължава...
Абонамент чрез RSS