Президент

Знамето на Европейския съюз ще бъде издигнато пред президентската институция по повод Деня на Европа

По повод Деня на Европа – 9 май, от 10.00 часа пред сградата на Президентската институция на тържествена церемония ще бъде издигнато знамето на ЕС.

Продължава...

Президентът Радев ще почете Деня на победата пред паметника на Незнайния войн

По-рано през деня държавният глава Румен Радев ще участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата по повод 72 години от края на Втората световна война.

Продължава...

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще вземе участие в честванията за 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

На 6 май 2017 г. президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще вземе участие в тържествената програма за отбелязване на Деня на храбростта и празник на Българската армия.

Продължава...

Президентът Румен Радев предлага на Народното събрание да избере Бойко Борисов за министър-председател

В изпълнение на конституционните разпоредби държавният глава Румен Радев издаде указ, с който предлага на Народното събрание да избере Бойко Борисов за министър-председател на Република България. Бойко Борисов връчи днес на президента изпълнен проучвателен мандат за съставяне на правителство и обяви неговите структурата и състав.

Продължава...

Бойко Борисов представи на президента Румен Радев структурата на кабинета „Борисов“ 3

На „Дондуков“ 2 кандидатът за министър-председател Бойко Борисов представи на президента Румен Радев структурата на кабинета „Борисов“ 3 и му връчи документ за успешно изпълнен мандат за съставяне на правителство.

Продължава...

Кандидатът за министър-председател ще представи на президента Радев предложение за структура и състав на Министерски съвет

На 4 май 2017 г., от 09.00 часа на „Дондуков“ 2 кандидатът за министър-председател Бойко Борисов ще представи на президента Румен Радев своето предложение за структура и състав на Министерския съвет. 

Продължава...

Позиция на президента Румен Радев за ситуацията в Република Македония

Изразявам дълбоко безпокойство от създаденото напрежение в Република Македония и сблъсъците от вчерашната нощ в парламента, довели до няколко десетки ранени, сред които и депутати.

Продължава...

Президентът Румен Радев връчи на Бойко Борисов мандат за съставяне на правителство

В изпълнение на конституционните разпоредби държавният глава Румен Радев връчи днес мандат за съставяне на правителство на Бойко Борисов, кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 44-ото Народно събрание.

Продължава...
Абонамент чрез RSS