Правителство

Ето и кабинета Борисов 3, който след малко ще бъде гласуван от парламента

Ето и съставът на правителството, който след малко ще бъде гласуван от Народното събрание:

Продължава...

Герджиков и Борисов ще обсъдят становището по преговорите между ЕК и "Газпром"

Становището, което България трябва да представи по преговорите между Европейската комисия и "Газпром" ще обсъдят служебният премиер Огнян Герджиков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Продължава...

Забранява се уловът на риба в рибностопанските обекти

От днес до 2 юни през тази година ще е в сила забраната за улов на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина.

Продължава...

КЕВР обяви за неоснователна жалбата срещу поскъпването на газа

„Считаме за неоснователна внесената от омбудсмана Мая Манолова жалба срещу решението за поскъпването на цената на природния газ".

Продължава...

Мегаагенция ще бори бюрокрацията или просто ново гнездо за ГЕРБ калинки

Мегаагенция в кабинета „Борисов 3" ще се бори с бюрокрацията, съобщава „Стандарт", като се позовава на свои източници в партията на Бойко Борисов. Структурата ще бъде създадена с единствената цел да помага на бизнеса и гражданите, като максимално намали административната тежест върху услугите.

Продължава...

Свалиха проекта за промени в Изборния кодекс, служител искал да злепостави министерството на правосъдието

Министърът на правосъдието Мария Павлова освободи директора на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев във връзка с изготвения Проект на Закон за допълнение на Закона българското гражданство и внесените с него промени в Изборния кодекс в частта "Заключителни разпоредби", сложени за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерство на правосъдието.

Продължава...

Правителството прекрати концесията на летище "София"

Правителството прекрати процедурата за отдаването на концесия на Летище „София”, съобщи на брифинг говорителят на правителството Ирина Белчева.

В края на миналия месец служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев заяви, че процедурата за концесия на „Летище София“ трябва да бъде прекратена с решение на Министерски съвет, тъй като не защитава достатъчно добре държавният интерес.

Продължава...

Служебното правителство отмени скандалното Постановление 208 за интеграцията на бежанците

Служебното правителство отмени Постановление 208 за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила, приета с Постановление №208 на Министерския съвет от 2016.

Продължава...
Абонамент чрез RSS