Правителство

Премиерът Борисов свика спешно Съвета за сигурност

Докато в Народното събрание ври и кипи и от БСП настояват премиера Бойко Борисов да се яви в НС, то в Министерски съвет също се случват важни неща.

Продължава...

Кой е бъдещият здравен министър Кирил Ананиев - най-добрият бюджетар на България. Дали?!

Бъдещият министър на здравеопазването Кирил Ананиев прави държавния бюджет при почти всички правителства след 10 ноември 1989 година.

В момента той е зам.мнистър на финансите, а в служебното правителство на Огнян Герджиков бе финансист № 1 на България.

Продължава...

Не е шега! Предлагали на Валери Сименов да стане здравен министър. Той не се съгласил!

Не е шега!

Вицепремиерът Валери Симеонов бил сред номинациите за здравен министър. Това е станало след като генерал Николай Петров се оттегли от поста заради компромата на bTV, съобщава БЛИЦ.

Продължава...

Кирил Ананиев е вероятният нов здравен министър

"Вечният" заместник-министър на финансите Кирил Ананиев се очаква да оглави Министерството на здравеопазването след като д-р Николай Петров бе принуден да си тръгне на 6-ия месец от заемането на поста. Това съобщава mediapool.bg, позовавайки се източници от правителството.

Продължава...

Валери Симеонов: За какво са ни изтребители като няма кой да ги кара

Вицепремиерът Валери Симеонов предлага отлагане на модернизацията на армията. Това става ясно от публикуваната стенограма на заседанието на правителството от понеделник. Валери Симеонов се обявява срещу това следващата година да бъдат отпуснати целевите 230 милиона лева за купуване на изтребители.

"Аз апелирам да не се подкрепи бюджетът в частта за 230 милиона годишно за купуване на нови самолети", казва Валери Симеонов. Той допуска че модернизацията може да започне в един по-късен етап, защото дори и да бъдат взети нови изтребители "нямало кой да ги кара".

Продължава...

Борисов: Осъзнатата почит към предците и оценяването на съвременните будители са мостът към бъдещето

Премиерът Бойко Борисов поздрави всички българи с Деня на будителите.

Ето какво написа той във Фейсбук:

Продължава...

Ексклузивно! Здравният министър Николай Петров подаде оставка. Първа оставка в кабинета Борисов 3

Министърът на здравеопазването Николай Петров е подал оставка, се казва в съобщение на Правителствена информационна служба. Тя е била приета от премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят влезе на заседанието на кабинета придружаван именно от проф. Петров.

Продължава...

Правителството ще гласува днес Бюджет 2018

Гласуване на Бюджет 2018 предвижда първата точка от дневния ред на кабинета за днешното правителствено заседание. Предложението е внесено от министъра на финансите Владислав Горанов.

На вниманието на министрите ще бъде поставен и проектозакон за промени в Закона за безопасното използване на ядрена енергия. Вносител на точката в вицепремиерът Валери Симеонов. Освен това правителството ще обсъди и Национален план за противодействие на тероризма, внесен от министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...