Политически партии

ГЕРБ внесе законопроект за мажоритарния вот

ГЕРБ внесе в парламента законопроект за въвеждането на мажоритарния вот. Новината беше обявена, непосредствено преди внасянето на проекта, на брифинг в парламента от председателя на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Продължава...

Корнелия Нинова: Натискът върху мен е заради искането за голяма коалиция с ГЕРБ

"След изборите имаше група за натиск върху мен от политически лица, от моята партия и външни фактори - да направим голяма коалиция с ГЕРБ". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.

Продължава...

Елена Йончева става говорител на червената парламентарна група

Журналистката Елена Йончева ще бъде говорител на червената парламентарна група. Това решиха на първото си заседание новоизбраните народни представители от „БСП за България“.

Продължава...

Корнелия Нинова: Горанов и Цветанов не могат да спрат с нападките дори днес!

"Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки. При това го правят в такъв синхрон, че дори използват едни и същи изречения: БСП не е искала промяна, а подмяна."

Продължава...

Корнелия Нинова след срещата с ГЕРБ: Алтернативата реална, коалицията невъзможна, съгласието под условие

С ръководството на ГЕРБ разговаряхме по няколко теми и резултата мога да обобщя така: коалиция е невъзможна, алтернативата е реална- в лицето на БСП, съгласие по национални теми- при едно условие.  Моля да се спрат внушения и спекулации, че е възможна коалиция- управленска, обща между двете партии. За нас това не е възможно по две причини: разминаването в програмите и второ – заявихме се като алтернатива на ГЕРБ, поискахме промяна и 1 млн. българи ни последваха. Не е възможно да предадем тези хора и часове, или дни по-късно да направим общо управление с ГЕРБ. Нашата политика за промяна продължава.

Продължава...

Започна срещата между Корнелия Нинова и Бойко Борисов

Срещата ГЕРБ - БСП започна току-що.

На масата на преговорите сядат лично лидерите на двете най-големи партии Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

Продължава...

Корнелия Нинова: Не е работа на служебен кабинет да пипа изборното законодателство!

„Не е работа на служебния кабинет да прави промени в изборното законодателство! Още повече при избран вече парламент. Радваме се, че оттеглиха законопроекта. Поздравяваме ги за това и чакаме началото на Народното събрание, където една от първите ни работи ще бъде да обсъждаме в пълен комплект промените в изборното законодателство.“

Продължава...

Нинова: Ще даваме оценки на кабинета, когато приключи работа

„БСП ще даде оценка на служебния кабинет, когато му приключи работата". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с работата на служебното правителство. Нинова коментира, че не е работа на служебния кабинет да прави промени в Изборния кодекс, още повече при избран вече парламент.

Продължава...
Абонамент чрез RSS