Политически партии

Йончева: Променят Закона за обществените поръчки, за да продължи корупцията по границата

„Промените в Закона за обществените поръчки се правят, за да може да продължи корупцията при поддръжката на оградата по границата“. Това каза говорителят на БСП Елена Йончева на брифинг в Народното събрание.

Йончева обясни, че според нея през Закона за обществени поръчки, съгласно внесените промени, няма да преминават по-нататъшните поправки на оградата. „Защо се прави това? Прави се, за да продължи корупцията и да се прикрие сегашната корупция, за да не се види качеството на това съоръжение“, коментира Йончева.

Продължава...

Фашистите ГЕРБ и ОП свалят Жаблянов утре, информира лично наместникът на фюрера

"ПГ на ГЕРБ, заедно с „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов."

Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов на брифинг в Народното събрание след заседание на групата, предаде Агенция „Фокус“.

Продължава...

Корнелия Нинова твърдо подкрепи Валери Жаблянов за изкаването му за Народния съд

Лидерът на БСП Корнелия Нинова застана зад скандалното изявление на Валери Жаблянов, което той направи за Народния съд.

„Заставаме зад Валери Жаблянов, не смятаме, че той трябва да си даде оставката като заместник-председател на НС, но ако това стане – няма да предлагаме друг кандидат за неговото място в парламента“, каза тя.

Продължава...

Нинова: Борисов излъга, че оттеглил Истанбулската конвенция! Не е оттеглена!

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е излъгал обществото, че ще оттгели скандалната Истанбулска конвенция от Народното събрание. Документът е в деловодството на парламента и е разпределен в съответните комисии.

Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Продължава...

Валери Жаблянов: Няма причина и мотиви за оставката ми. За какво да подам оставка?

Няма причина и мотиви за оставката ми, заяви пред медиите в парламента зам.-председателят на Народното събрание и депутат от „БСП за България“ Валери Жаблянов, цитиран от "Фокус".

Изказването му бе по повод искането той да се оттегли, направено от ГЕРБ и Съюза на репресираните от комунистическия режим в България. А непосредствен повод за това - декларацията на БСП във връзка с Луковмарш, за чийто автор бе посочен Жаблянов. По-точно - изречението в нея, отнасящо се до поддръжниците на марша -  "Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие."

Продължава...

ГЕРБ поискаха оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента

ПГ на ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност, като подаде оставка от поста зам.-председател на Народното събрание. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на групата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Продължава...

Корнелия Нинова в Сопот: Да пазим обичаите си, да тачим българщината

"В града на Вазов ви поздравявам с неговите думи: "Идеалът на земното щастие е в труда, в здравето и в природата". Бъдете здрави, по реколтата от вино личи, че сте трудолюбиви и обичате земята".

Продължава...

Нинова остро към Цацаров: Изпълнява ли прокуратурата политически поръчки?

Заради разследване на кадър на БСП от страна на "Икономическа полиция" в Шумен лидерът на социалистите Корнелия Нинова се обърна с остро питане към главния прокурор Сотир Цацаров.

Социалистите направиха специално изявление за медиите в кулоарите на Народното събрание.

От БСП настояват за спешна проверка на прокуратурата в Шумен. Според Корнелия Нинова става дума за политическа саморазправа.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...