Образование

Депутат от ГЕРБ смята, че няма нужда от учебници

Няма нужда от учебници, но не е настъпило времето за тази стъпка - да ги премахнем. Това заяви Милена Дамянова, председател на Комисията по образование към Народното събрание, в отговор на въпрос дали образованието трябва да следва информационните технологии и дали това ще доведе до смъртта на учебниците.

Продължава...

5000 младежи на поправителния зрелостен изпит по БЕЛ

Над 5000 младежи ще положат днес държавен зрелостен изпит по български език и литература, съобщават от Министерството на образованието.

Продължава...

Над 52 000 зрелостници се явяват на матурата по български език и литература

Над 52 000 зрелостници се явяват на държавния зрелостен изпит по български език и литература, който започва в 8.00 часа и е с продължителност 4 часа. Матурата ще се проведе в 663 училища в общо 4099 зали.

Продължава...

Променят българския език! Експерт призна за 9 норми, които ще останат завинаги в миналото!

Пълният член може да отпадне, призна доц. д-р. Руска Станчева

До момента не е правено проучване на езиковите нагласи спрямо правилата на книжовния език. Сега ще извършим първото такова изследване. Имаше предишно, пак за нагласи, но беше за отклонения в устната реч, свързани по-скоро с диалектните влияния. Това заяви езиковедът доц. д-р Руска Станчева от Института за български език към БАН, пише в. "Телеграф".

Продължава...

Ужас! За 14 години са закрити 764 училища

Общо 764 държавни и общински училища са закрити в България през последните 14 години. Новооткритите за същия период са едва 12, става ясно от отговор на парламентарен въпрос на Меглена Кунева към бившия депутат от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...