Неправителствен сектор

Хиляди протестиращи от цялата страна се събраха в столицата с искане за по-високи доходи

Хиляди протестиращи от цялата страна се събраха в столицата с искане за защита на социалните им права и по-високи доходи, предаде Агенция "Фокус".

Националният протест е организиран от КНСБ и се провежда под мотото „Доходи, права, достойнство“. Исканията на КНСБ са пет: повишаване доходите от трудови възнаграждения с минимум 100 лв. ежегодно; начална работна заплата за висшисти, които работят по специалността, от 700 лв.; да не се експериментира с допълнителните трудови възнаграждения и в частност с това за "Трудов стаж и професионален опит"; да спре агресията от работодателските организации за отнемане на права и постигнати социални придобивки за работниците и служителите; да се възстанови необлагаемият минимум, равен на минималната работна заплата и се диференцира ставката за облагане с ДОД.

Продължава...

Гневни граждани от тролксите набези на ГЕРБ с допитване във Фейсбук „Да блокираме ли Бойко Борисов?“

От няколко часа из социалните мрежи се разпространява гневно писмо, с което се пита народа, дали трябва да се отговори на масовото блокиране на противници на властта, с блокиране на профила на Бойко Борисов. Въпросът не е еднозначен. Кажете си мнението какво да правим с тиранина и цензор…

Продължава...

Синдикатите излизат на национален протест срещу работодателите

Синдикатите излизат на национален протест срещу работодателите, заради продължаващите опити за премахване на добавката за прослужено време. Денят и мястото на протестните действия ще бъдат обявени до края на тази седмица. Това стана ясно след среща на националните стачни комитети на КНСБ и КТ "Подкрепа".

Продължава...

Фондация “За Нашите Деца” организира осмо издание на Вечер на добродетелите в подкрепа на ранното детско развитие

На 23 октомври в Sofia Event Center, Paradise Center от 19.30 часа фондация „За Нашите Деца“ ще проведе най-голямото си благотворително събитие за годината  – „Вечер на добродетелите 2017“. Вече 8 години то събира представители на държавната и местни власти, на социално – отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, лидери в нашето общество, които знаят, че инвестирането в развитието на децата още от раждането, е основа за постигането на развито и цивилизовано общество в България.

Продължава...

Безпрецедентно! Кабинетът на война с медиите, журналисти излизат на протест в сряда!

Протест на журналистите е насрочен в сряда от 9 часа пред Министерския съвет, след като Правителствената информационна служба официално публикува ултиматум на вицепремиера Валери Симеонов към медиите, на които даде 24 часа да се извинят за негови собствени думи, изказани в ефира на Нова телевизия. Това е безпрецедентен акт в българската история, какъвто не е имало нито по царско, нито по соцвреме, а още по-малко за 28 години (без 1 месец) демокрация. Съобщението е изпъстрено с фрази като „скърцащи със зъби журналистки”, които са абсолютно недопустими в цивилизована страна при отношенията власт – медии.

Продължава...

АЕЖ призовава за медиен бойкот на управляващи, заплашващи журналисти

Асоциацията на европейските журналисти – България призовава медийната гилдия да се солидаризира с колегата от Нова телевизия Виктор Николаев, към когото бяха отправени заплахи от представители на управляващите в ефира на предаването „Здравей,България” в петък.

Продължава...

"Галъп": 85 процента от българите не смятат, че Русия е заплаха

Мнозинство от българите - 85% отхвърлят мнението, че Русия е заплаха за страната ни. Това показа експресно телефонно проучване на „Галъп интернешънъл" по актуални въпроси.

Именно една от темите в допитването бе докладът за националната сигурност на правителството, според който Русия на практика бе изкарана като заплаха за България. Не така смятат обаче акетираните.

Продължава...

Продажници! Верните слуги на Вашингтон скочиха на Радев и Борисов за санкциите срещу Русия

Атлантическият съвет на България, слугите на ЦРУ и на хранилка от посолството на една отвъдокеанска държава, намиращо се на столичната ул. Козяк следял с повишено внимание зачестилите в последно време изявления на президента Румен Радев и на министър-председателя Бойко Борисов относно политиката на санкции, наложена от държавите-членки на Европейския съюз на отделни представители на Руската федерация и респективно – ограничаваща икономическите отношения и сътрудничество с тази държава, пише в декларация на слугинажната Вашингтонската групичка, разпространена днес.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...