Народно събрание

Бойко Борисов стана премиер за трети път

Народното събрание гласува и одобри новото правителство на България, предложено от коалицията ГЕРБ и Обединени патриоти.

Продължава...

Нинова: Това е правителство на подмяната

„БСП за България" ще гласува против правителство, предложено от Бойко Борисов, по три причини", заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на „БСП за България" Корнелия Нинова по време на дебатите преди гласуването в Народното събрание на персоналния състав на Министерски съвет.

Продължава...

Борисов: Поемаме отговорността за 4-годишно управление

„Наше общо разбиране е, че днес страната ни и нейните граждани се нуждаят от отговорно управление", заяви от парламентарната трибуна Бойко Борисов от парламентарната трибуна преди гласуването на персоналния състав на Министерски съвет.

Продължава...

Народното събрание ще гласува структурата и състава на кабинета „Борисов 3”

Народното събрание ще гласува структурата и състава на кабинета „Борисов 3”. Преди това на „Дондуков 2” лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще представи на президента Румен Радев имената на новите министри и ще му връчи документ за успешно изпълнен мандат за съставяне на правителство.

Продължава...

Корнелия Нинова поиска замразяване на депутатските заплати

Близо един милион българи вярват, че БСП носи промяна. Няма да ви предадем! Ние ще бъдем алтернатива на управлението.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявлението си от парламентарната трибуна в първия работен ден на новото 44-то Народно събрание. Тя поздрави новоизбраните депутати и пожела да работят така, че да изпълнят със съдържание думите на току- що положената клетва.

Продължава...

Корнелия Нинова: 44-тият парламент няма да изкара пълния си мандат от 4 години

44-тият парламент няма да изкара пълния си мандат от 4 години. Това заяви на влизане в Народното събрание, преди откриването на новия парламент, лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде "Канал3". 

Продължава...

Новоизбраното 44-то Народно събрание ще проведе първото си пленарно заседание

От 10.00 часа започва първото пленарно заседание на новоизбраното 44-то Народно събрание. То бе свикано с указ на държавният глава Румен Радев и съгласно чл. 75 от Конституцията ще бъде открито от най-възрастния народен представител – Тома Томов от ПГ на „БСП за България“.

Продължава...

ЦИК обяви крайните резултати от изборите

„ЦИК е изключително доволна от взаимодействието с целия служебен кабинет и всички други институции с отношения към изборите. Благодаря им“. Това обяви председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева на пресконференция за обявяване на окончателните резултати от извънредните парламентарни избори на 26 март.

Продължава...
Абонамент чрез RSS