Народно събрание

Нинова в гневна реч от трибуната: Вие сте страхливец, г-н Борисов! Вие рушите институцииите!

В изключително остра реч лидерът на БСП Корнелия Нинова отново скочи от трибуната на Народното събрание на премиера Борисов. Соцлидерката го обвини в нарушаване на Конституцията и рушене на институциите. И го нарече "страхливец". Той унишава институцията парламент и съсипва правовата държава, посичи гневно Нинова.

Продължава...

Жаблянов: Борисов е правил далеч по-груби квалификации от Иво Христов, но никога не се е извинявал

Напомняме, че далеч по-груби квалификицаии като „лош материал“, „прости“ и подобни по отношение на българите са правени от сегашния министър-председател, за които извинения не са поднасяни до този момент. Това каза заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Валери Жаблянов в декларация от името на група в отговор на декларацията на ГЕРБ, в която те те поисаха оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов, предаде Агенция „Фокус“.

Продължава...

Данаил Кирилов отсече: Иво Христов трябва да напусне парламента

Това е една работа, която трябва да свършим. Сега сме убедени, че ще я свършим. Има кръгове, които са се облагодетелствали от приватизацията. Това каза председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов в ефира на БТВ.

Продължава...

Депутатите гласуват парите за здраве и общественото осигуряване

Депутатите ще гледат на първо четене бюджетите за следващата година. Първо ще бъдат гласувани парите за Здравната каса и общественото осигуряване.

Продължава...

Проф. Иво Христов към министър Захариева: Как защитихте българите в Украйна?

Кога правителството е искрено в отношението си към Русия?

„Какво предприема българското външно министерство да защити правата на българското малцинство в Украйна и в частност правото на образование на майчин език“. Този въпрос отправи народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф.  Иво Христов към министър Захариева.

Продължава...

Жаблянов: В какво качество Главчев иска пред сръбския президент промяна в името на Димитровград?!

В какво качество Димитър Главчев иска пред сръбския президент промяна в наименованието на сръбския град Димитровград - акция, която може да влоши двустранните отношения.

 Това каза заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на „БСП за България“ Валери Жаблянов в декларация от името на парламентарната група, предаде „Фокус“ .

Продължава...

Властта ни готви за фронтова държава и пушечно месо на САЩ и НАТО

Парламентът ще разгледа докладите на Държавна агенция „Разузнаване“ и служба „Военна информация“ за 2016 г. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание, цитирана от «Фокус».

На вниманието на депутатите се поставя и ратификацията на Техническото споразумение между българското правителство и Върховното командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.

Продължава...

Велислава Кръстева към „Обединени патриоти“: Вие ще потопите ГЕРБ. Те: Ти си еничарка!

И днешното заседание на Народното събрание не се размина без скандали. Този път обаче те не бяха между ГЕРБ и БСП, а между „Обединени патриоти“ и ДПС.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...