Протест на шофьори на тежкотоварни автомобили

Протест на два гранични пункта - "Кулата-Промахон" и "Дунав мост" при Русе организират водачи на тежкотоварни автомобили, предава БНТ.

Продължава...

Над 52 000 зрелостници се явяват на матурата по български език и литература

Над 52 000 зрелостници се явяват на държавния зрелостен изпит по български език и литература, който започва в 8.00 часа и е с продължителност 4 часа. Матурата ще се проведе в 663 училища в общо 4099 зали.

Продължава...

ГЕРБ внесе законопроект за мажоритарния вот

ГЕРБ внесе в парламента законопроект за въвеждането на мажоритарния вот. Новината беше обявена, непосредствено преди внасянето на проекта, на брифинг в парламента от председателя на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Продължава...

Знамето на Европейския съюз ще бъде издигнато пред президентската институция по повод Деня на Европа

По повод Деня на Европа – 9 май, от 10.00 часа пред сградата на Президентската институция на тържествена церемония ще бъде издигнато знамето на ЕС.

Продължава...

Президентът Радев ще почете Деня на победата пред паметника на Незнайния войн

По-рано през деня държавният глава Румен Радев ще участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата по повод 72 години от края на Втората световна война.

Продължава...

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще вземе участие в честванията за 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

На 6 май 2017 г. президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще вземе участие в тържествената програма за отбелязване на Деня на храбростта и празник на Българската армия.

Продължава...

На 6 май отбелязваме Деня на Храбростта и празника на Българската армия

До 1200 военнослужещи от Въоръжените сили на Република България, 3 самолета МиГ-29 и 3 вертолета – един Ми-17 и два „Кугар“, от състава на Военновъздушните сили ще се включат във военния парад в София по повод 6 май - Деня на Храбростта и празника на Българската армия.

Продължава...

Гергьовден е

На 6 май православната църка чества празника на Св. Георги Победоносец. Отбелязваме Деня на Храбростта и празника на Българската армия.

Св. Георги е покровител на войнството, овчарите и стадата. Според преданията той е римски войник, християнин.

Продължава...
Абонамент чрез RSS