Предстоящи събития в страната днес, 7 декември 2017 г.

Предстоящо Предстоящо

София: От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

София: От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

София: В 10.00 часа в хотел „Маринела” ще бъде ще отбелязан Международният ден на гражданската авиация. В 19.30 часа ще бъдат връчени годишните награди на най-добрите авиокомпании, представени на българския авиационен пазар.

София: В 10.30 часа в подстанция „Хиподрума” на бул. „П. Ю. Тодоров” №24 ЧЕЗ Разпределение България официално ще пусне в експлоатация нов кабел за подобряване сигурността на електрозахранването на клиенти в 9 столични района.

София: Министър-председателят Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на Световната банка ще открият форум в Националния дворец на културата, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани. Изявления за медиите са предвидени в 10.30 часа.

София: От 11.00 часа в зала „Родина“ на стадион „Васил Левски“ ще се проведе пресконференция за старта на новия зимен сезон в Банско. Ще присъстват кметът на Банско Георги Икономов, Иван Обрейков, маркетинг директор на „ЮЛЕН“ АД и Наталия Каширская, главен мениджър на „Кемпински хотел Гранд Арена Банско“.

София: В 11.00 часа в Национален пресклуб БТА ще бъде представена книгата „Наръчник на изобретателя“.

София: От 11.15 часа „Дондуков” №2, президентът Румен Радев ще проведе среща със заместник-председателя на Китайската народна политическа консултативна конференция Чен Юан.

От 12.15 часа държавният глава ще се срещне с президента на Косово Хашим Тачи.

От 14.00 часа президентът Радев ще разговаря с държавния глава на Черна гора Филип Вуянович.

София: В 12.00 часа в зала „Музейна” на БЧК на бул. „Джеймс Баучер” №76 Планинската спасителна служба ще представят подробна статистика за броя и видовете инциденти в планините, за проведените спасителните акции през отминаващата година.

София: Oт 12.00 часа в зала „София Гранд“ в хотел „Маринелa”, „Buta Airways” организира презентация c цел да се представи директната въздушна връзка Баку-София и туристическия потенциал на Азербайджан в България, да се запознае с местни туристически агенции и туристически оператори и да им представи възможностите, които предоставя откриващия се директен полет.

София: В 13.00 часа в голямата конферентна зала на УНСС ще бъде представена Европейска група за териториално сътрудничество HELICAS, учредена с цел подпомагане на трансграничното, транснационалното и междурегионалното сътрудничество в Европа.

София: От 13.30 часа в сградата на КЕВР на бул. „Княз Дондуков“ 8-10, ет.4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно изменение на одобрените цени на ВиК услуги за 2018 г. на „Софийска вода“ АД; „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Смолян; „Водоснабдяване и канализация - Варна“ ООД; „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Пловдив; „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Силистра; „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Кърджали; „Водоснабдяване и канализация“ ООД, гр. Русе, „Напоителни системи“ ЕАД; „ВиК-Златни Пясъци“ ООД и др.

София: От 13.30 часа, в зала „Парк-хотел Москва“, ул. Незабравка N: 25, конферентна зала» ще се проведе конференция на тема: „Ключови фактори за генериране и внедряване на иновации от МСП“.

София: От 13.30 часа лекари и сестри от УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" ще протестират за трети ден.

София: В 14.00 часа в сградата на МВР ще се състои церемония за връчване на годишните награди на Спортната асоциация на МВР за 2017 г.

София: В 14.30 часа в залата на Сити Марк Арт Център на бул. „Янко Сакъзов“ № 30 ще бъдат връчени наградите в конкурса Доброволческа инициатива 2017.

София: От 18.00 часа в галерия „София“ на Столична библиотека ще бъде открита изложбата „70 години от рождението на Георги Трифонов“ с творби от колекциите на Васко Жеков и д-р Колю Бянов.

София: От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото“ официално ще бъде представена книгата „Уроците на Сатурн“.

София: От 17.00 часа в къща музей „Никола Й. Вапцаров“ ще се състои вечер под надслов „За него-живота…“.

София: В 18.00 часа в зала 19 на галерия „Квадрат 500” ще бъде представена каменна скулптура Шона. Тя включва тридесет и една пластики, които дават възможност да се проследи развитието на съвременното изкуство в Зимбабве.

София: В 18.00 часа в големия салон на БАН поетите Боян Ангелов, Димитър Христов и Иван Гранитски ще представят новите си стихосбирки на съвместен музикално-поетичен рецитал.

София: В 19.00 часа в хотел „Хилтън” Сдружение „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България” тържествено ще отбележи 10-годишнина от създаването си. На събитието ще присъстват британският посланик в България, представители на МОН и Кеймбридж Юнивърсити Прес, както и десетки директори на училища и гости от цялата страна.

София: В 19.30 часа в „Къщата на София” на ул. ул. „Миджур” №12 Доротея Доротеева и Александър Мутафчийски ще представят арии и дуети от известни оперети и мюзикъли.

Асеновград: От 13.00 часа в Градската библиотека ще се проведе Еко арт работилница за празнично настроение с участието на деца от ОУ„Ангел Кънчев”.

Асеновград: От 14.00 часа в ресторант „Tasty“ ще се състои Коледен бал на децата в неравностойно положение.

Асеновград: В 17.30 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов“ ще бъдат запалени светлините на коледната елха в града.

Асеновград: От 18.30 часа в Градската библиотека ще се състои прожекция на филма на Ангел Бончев „Светият град – Асеновград“.

Благоевград: В 10.30 часа в зала „22 септември” министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов ще открият обучение на тема „Бъдеще в Европа – какво предстои”.

Благоевград: В 11.30 часа в Зала №5 на Общината ще се проведе пресконференция по проекта „Актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух на територията на Община Благоевград”.

Благоевград: От 16.00 часа в конферентната зала на хотел "Монте Кристо" председателят на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев ще даде пресконференция.

Бургас: От 17.00 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“ английският писател Кристофор Бъкстон ще се срещне с читатели и ще разкаже за своите паметни бургаски срещи и впечатления, както и за прототипите на някои герои в неговите романи.

Бургас: В 18.30 часа в Галерия „13-то стъпало” ще бъде открита изложба живопис. Участват със свои творби авторите Ненчо Русев, Фоти Фотев, Йордан Петров и Добрин Вътев.

Варна: От 10.30 часа в зала „Варна“ на Община Варна ще се състои пресконференция, на която ще бъде представен проект BG05M2OP001-3.002-0209-C01, Общуване без граници“, финансиран по ОП „НОИР“.

Варна: В 19.00 часа на бул. „Цар Освободител” 27 ще бъде открито първото по рода си споделено креативно пространство за изобретатели и ентусиасти.

Видин: В 13.00 часа в залата на Общински съвет ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Превенция и ограничаване на последиците от трансгранични бедствия, причинени от човека в региона Видин – Зайчар”, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. В началото на събитието кметът на Община Видин Огнян Ценков ще поднесе приветствие.

Видин: В 17.30 часа на площад „Бдинци” ще бъде дадено началото на програмата за Коледните и Новогодишни празници на общината със запалване на светлините на коледната елха.

Велико Търново: От 11.00 часа в Аулата на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе Тържествено събрание по случай Студентския празник – 8 декември, връчване на Академичната награда на Община В. Търново.

Велико Търново: От 12.30 часа в Големия салон на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ ще се проведе Празник по случай 150-годишнината от създаването на Многопрофилната областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“ – В. Търново. Поднасяне на венци на паметника на д-р Стефан Черкезов. Първа копка за изграждане на нов болничен корпус.

Велико Търново: От 19.00 часа в МДТ„К. Кисимов“ ще се проведе „50 години Биг бенд Велико Търново“ - юбилеен коледен концерт със специалното участие на Орлин Горанов и Весела Бонева.

Враца: От 11.00 часа в Конферентната зала на Община Враца, Общински съвет – Враца ще проведе пресконференция относно правомощията, работата и дейността на Общински съвет – Враца.

Враца: 16.30 часа в парк „Дъбника” ще бъдат открити коледно-новогодишните празници със запалване на светлините на коледната елха.

Горна Оряховица: В 14.30 часа в СУ „Георги Измирлиев“ ще се проведе съвместно учение на доброволно формирование „Раховец“, РС ПБЗН – Горна Оряховица, Сектор „Оперативни дейности“ към РД ПБЗН – Велико Търново, РУ – Горна Оряховица, Спешна помощ. Ще бъде проиграна ситуация „земетресение с евакуация на учениците“.

Горна Оряховица: От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев“ ще бъде открита Коледна изложба на горнооряховски художници.

Гоце Делчев: От 17.00 часа на площад „Гоце Делчев“ ще се състои тържествено запалване на светлините на коледната елха и ще бъде посрещнат Дядо Коледа.

Добрич: От 09.30 часа в Детска градина № 20 ще се играе куклен спектакъл „Забързаната приказка“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“.

Добрич: От 17.30 часа в Младежки център – Добрич ще бъде представена книгата „Вие сте тук“ на Петър Пунчев.

Кюстендил: От 17.30 часа на площад „Велбъжд“ ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

Кюстендил: От 17.30 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ ще бъде представена изложба „Прозорец към душите“.

Перник: В 17.30 часа на площад „Кракра” ще бъдат запалени светлините на Коледната елха.

Пловдив: В Гранд хотел Пловдив ще се проведе Националната конференция Медик РОН, в която ще вземе участие „УСБАЛ по онкология” ЕАД.

Пловдив: В 10.00 часа в Дома на културата „Борис Христов” EVN Топлофикация ще представи презентация на тема „Централно топлоснабдяване за по-чист въздух в Пловдив”.

Пловдив: В 10.30 часа в сградата на Общински съвет председателят Савина Петкова ще бъде домакин на работна среща, в която участие ще вземат представители на Асоциацията на жените в бизнеса и занаятите на Албания и членове на Сдружението на средното съсловие в България.

Пловдив: От 17.30 часа на площада пред „Форума“ кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров ще запали светлините на коледната елха.

Пловдив: В 18.00 часа в ресторант „Одеон” СДС организира среща с политици по случай 28 години от създаването на съюза.

Русе: В 10.00 часа управителят на „Общински пазари” Кунчо Кунчев ще подари 13 от своите фотографии на Комплексния онкологичен център в града. Произведенията му ще бъдат окачени във фоайето и по етажите на онкодиспансера, където ще останат за постоянно.

Сливен: От 11.00 часа в Пресклуба на БТА в Сливен ще се състои пресконференция на Инициативен комитет от общински съветници от ОС -Сливен на тема "Сагата "Кожно-венерически диспансер - Сливен".

Сливен: От 11.00 часа в Кукления театър ще бъдат връчени сертификати на обучени през това лято ученици-медиатори и работна среща с проф. Татяна Дронзина. На срещата ще бъдат обсъдени дейностите за продължаване на работата на центровете по медиация в област Сливен.

Смолян: От 19.00 часа в Зала № 1 на Родопски драматичен театър “Николай Хайтов“ ще бъде представен спектакълът „Вестникар ли?“ на театър Кърджали.

Стара Загора: От 18.00 часа в къща-музей „Гео Милев“ ще се играе постановката „Ескориал“ на Мишел дьо Гелдерод.

Стара Загора: От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще бъде представен музикално-поетичния спектакъл „Променяме света! А себе си ?!...“, по текстове на Стефан Цанев.

Хасково: От 17.00 часа на сцената на площад „Свобода“ ще се състои концерт на група ВОКАЛИ.

Шумен: От 09.15 часа в зала 309 на Ректората на Шуменския университет ще се проведе пресконференция за представяне на новата университетска медия –„Унимедия”.

Шумен: От 10.00 часа, в зала 202 на Ректората на Шуменския университет ще започне церемонията по промоция на абсолвентите на Факултета по хуманитарни науки.

Шумен: От 18.30 часа в Парк Студентски ще бъде открита ледена пързалка.

нагоре
loading...