Предстоящи събития в страната днес, 2 август 2017 г.

Предстоящо Предстоящо

София: От 10.30 часа в залата на седмия етаж в МОН ще се проведе пресконференция с участието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и екипа му. Темата са подготвените промени в наредби на МОН.

София: В 11.00 часа зам.-кметът Ирина Савина ще провери изпълнението на ремонтните работи в 48 детска градина в район „Сердика“, ул. „Марин Христов“ 5.

София: От 12.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

София: В 12.00 часа пред Министерството на земеделието, храните и горите ще бъде открито петото издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!”.

София: В 19.00 часа в Борисовата градина ще се проведе концерт от цикъла „Остров на музиката”.

Бургас: В 10.00 часа на обновения площад „Жени Патева” ще се проведе събитие за въвеждане в експлоатация на два обекта.

Варна / кв. „Владислав Варненчик”: В парка на квартала ще бъде открит четвъртият сезон на кино фестивала с филма „Код: Лондон”.

Велико Търново: В 11.00 часа в читалище „Надежда” ще се проведе творческо ателие „Красотата на българския фолклор” с ръководител Райчо Димитров, хореограф.

Велико Търново: В парк „Дружба” ще се проведе публична лекция под надслов „Кърмачески пикник”.

Враца: В 11.00 часа в двора на МБАЛ „Христо Ботев” ще бъде отслужен водосвет от митрополит Григорий и ще бъде положен основният камък на новостроящ се храм, който ще носи името на Св. Пантелеймон.

Казанлък: В 10.00 часа в двора на Дневния център за социална рехабилитация ще се проведе тематична среща по повод Световната седмица на кърменето.

Казанлък: От 15.00 часа в Зала 6 на Община Кзанлък ще се състои пресконференция по повод започналите археологически разкопки в района на средновековната крепост „ Бузово кале“ край Бузовград. Доц. Деян Рабовянов, ръководител на екипа на разкопките ще разкаже за етапите в разкопките, очаквания и резултати.

Кюстендил: От 11.00 часа пред паметника на Тодор Александров в градската градина ще бъде отбелязана годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.

Пазарджик: Окръжният съд ще заседава поделото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на ИДИЛ.

Пловдив: От 10:30 часа в район „Южен” в кметът Иван Тотев ще открие нов общински паркинг на ул. „Димитър Талев”.

Разград: В 21.30 часа на стадион „Лудогорец арена” ще се проведе футболен мач между отборите на ПФК „Лудогорец” и ФК „Апоел (Беер Шева)”.

Русе: В 10.00 часа в Средновековния град Червен Регионалният исторически музей организира пресконференция за важните открития на археологически сезон 2017.

Сандански: В храм „Св. вмчк Георги” с Вечерня ще бъдат посрещнати светите мощи на свети великомъченик Пантелеймон.

Свети Влас: В амфитеатър „Арена” край пристанище Марина Диневи ще се проведе 40-то издание на MAXFIGHT.

Стара Загора: В 10.00 часа в Детския отдел на библиотека „Родина” 2017 ще се проведат групови игри за запознаване и общуване, мултимедийна презентация и викторина. Куклен театър „Сияние” ще изнесе представление.

Хасково: В 18.00 часа на площад „Свобода” ще започне концерт по повод 114-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.

Хисаря: Ансамблите от Армения, Черна гора и Йордания ще изнесат концерт, част от 23-тото издание на Международния фолклорен фестивал.

Шумен: От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на оценителната комисия по представените два варианта на предпроектни обемно-пространствени проучвания за част от пешеходната зона на града.

Шумен: 19.00 часа на площад „Тончо Жечев” ще се проведе традиционният събор „На вечерник в Дивдядово”.

Ямбол: В 11.00 часа в залата на БЧК читалище „Умение 2003” организира конференция на тема „Подобряване на взаимодействието между гражданското общество и институциите за преодоляване на ранното напускане на училище, вследствие на ранното семейно съжителство и ранно раждане”.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре