Предстоящи събития в страната днес, 19 май 2017 г.

Предстоящо Предстоящо

София: От 05.10 часа в зала 5 на пред журналисти в Министерството на образованието и науката ще бъде генериран изпитния вариант за държавния зрелостния изпит по български език и литература за XII клас. От 8.50 часа отново в МОН ще бъде изтеглен изпитния вариант (от три възможни) по български език и литература за изпита след VII клас.

София: От 08.30 часа в сградата на Министерски съвет председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и министър-председателят Бойко Борисов ще обсъдят продължаването на съдебната реформа.

София: От 08.30 часа мотористите от най-голямата мото-организация в България Sofia Riders (SR) ще се съберат пред Съдебната палата в столицата, за да почетат паметта и подкрепят близките на своя брат Боян Митев, който през септември месец 2016 загуби живота си вследствие на извършена непозволена маневра - обратен завой от таксиметров шофьор.

София: От 09.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

София: От 09.30 часа в Зала „Сердика“ на хотел София Балкан ще се проведе семинар на тема: „Културата в подкрепа на социалното приобщаване, социалните иновации и междукултурния диалог“. Той ще бъде открит от председателя на Европейския комитет на регионите Марку Маркула, кмета на София Йорданка Фандъкова и члена на КР Малина Едрева, която е председател на Комисията по образование и култура в Столичния общински съвет.

София: От 10.00 часа пред Софийската градска художествена галерия (ул. „Ген. Гурко“ №1) ще бъде даден старт на Дните на доброволчеството – пролет 2017.

София: От 10.00 часа в Национален пресклуб на БТА (бул. „Цариградско шосе“ №49), Ръководството на EVN България ще даде пресконференция по актуални теми, свързани с дейността на компанията в България.

София: От 11.00 часа, в Национална галерия „Двореца” на пл. „Княз Александър I” ще бъдат връчени годишните награди по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

София: От 11.00 часа в зала 702 на АПИ ще бъдат отворени ценовите оферти за изграждането на 16 км от АМ „Хемус“ от п. в. „Белокопитово“ към Търговище.

София: От 11.00 часа в в Аула „Максима“ на НСА „Васил Левски“ ще се проведе тържествено събрание по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

София: От 12.00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова ще проведе работна среща с журналистите, които работят по темата за подготовката на председателството.

София: От 16.00 часа, в зала „София“ на БЧК, Общото събрание на БЧК ще проведе своята годишна сесия. Българският Червен кръст ще отчете четиригодишния си мандат и ще избере ръководни органи.

София: От 16.30 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата „Дълг по задължение: история и гледни точки“ по повод Международния ден на музеите и Европейската инициатива Нощ на музеите.

София: От 18:00 часа в Централното фоайе на Националния етнографски музей (пл. „Княз Александър I” 1) ще открием изложбата „Накити и български народни носии“, с куратор Веска Борисова.

София: От 18.30 часа в концертната зала на Общински културен институт „Надежда“ Американският пианист Стивън Ванхауърт ще изнесе общ концерт с оркестър „Симфониета „София“.

Асеновград: От 17:00 часа ще се открие Нощта на музеите в Асеновград. Ще се състои безплатен тур по музеен маршрут, включващ исторически обекти, храмове и музейни сгради. Вечерта ще бъде съпроводена с концерт на Биг Бенд - Пловдив и Музейната музикална школа. Проявите са част от програмата на Майските културни празници в Асеновград.

Асеновград: От 17:30 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград ще се състои премиера на книгата на проф. Николай Овчаров „Слънцето залязва над Ангкор”.

Бургас: От 09.30 часа в Окръжен съд – Бургас ще бъде проведено заседанието по делото срещу Петър Низамов, което е в резултат от протест на Районна прокуратура – Малко Търново срещу постановената му оправдателна присъда от първата съдебна инстанция.

Бургас: От 11.00 часа в сградата на „Кариерен център” към Дирекция "Регионална служба за заетостта"-Бургас ще се проведе съвместна пресконференция на Дирекция "Регионална служба за заетостта"-Бургас , Дирекция "Бюро на труда", Регионална дирекция "Социално подпомагане"-Бургас и Дирекция "Областна инспекция на труда"-Бургас.

Бургас: От 11.30 часа в Експозиционен център "Флора-Бургас“ официално ще се открие велоизложение.

Бургас: От 18.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" Фондация „Шанс за децата на България“ и Бургаският център за млади таланти ще отличат най-успешните даровити деца с програмата си „Награди, стипендии и отличия“.

Бургас: От 19.00 часа в залата на Държавната опера ще се играе спектакълът "Хоро е пусто без тебе, спечелил съфинансиране от Община Бургас.

Варна: От 9.00 часа в Зала Пленарна на Община Варна ще се състои заседание на Общински съвет - Варна.

Варна: От 11.00 и от 14.00 часа в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” ще бъде представен мултимедийният проект „Азбучна истина”. От 18.00 часа доц. Веселина Вачкова ще изнесе своята лекция за владетелите-християни преди Покръстването „Български владетели-християни V-IX век“ и дискусия с участието на д-р Росен Русанов, историк и богослов, Православен богословски факултет на ВТУ.

Варна: От 12.00 часа в заседателната зала на Медицински университет - Варна ще се проведе пресконференция по повод старта на първия по рода си научен форум в света, който специфично насочва своето внимание върху изследванията на невралните стволови клетки в приматния мозък.

Варна: От 15.00 часа в Областна администрация - Варна ще се състои дискусия на тема: "Конкурентоспособност на българския туризъм – възможности за удължаване на сезон лято 2017".

Велико Търново: От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” ще се проведе Концерт на студенти и духов оркестър от специалност „Педагогика на обучението по музика“ във ВТУ.

Добрич: От 18.00 часа в концертната зала на Младежки център – Добрич ще се проведе ХХVI Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ – Добрич 2017.

Кюстендил: От 11.00 часа в Областен информационен център ще се проведе заключителна среща в рамките на кампанията „Заедно за Европа”.

Панагюрище: От 09.00 до 13.00 часа в Спортна зала „Арена Асарел“ ще се състои преклонението пред починалия почетен председател на БМГК проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

Пазарджик: От 11.00 часа в сградата на община Пазарджик ще започне Тържествена сесия на Общинския съвет по повод предстоящия празник на града.

Пазарджик: От 15.30 до 17.30 часа в клуба на ПП ГЕРБ (ул. „Екзарх Йосиф“ №5 А, етаж 2) Депутатът Десислава Костадинова ще проведе приемна за граждани.

Пловдив: От 11.00 до 14.00 часа в регионалния офис на Комисията за защита на потребителите Константин Арабаджиев – член на Комисията, ще се включи в изнесена приемна на институцията.

Пловдив: От 16:30 часа в парк „Ружа“ в пловдивския район „Западен“ ще се проведе Майски концерт. В концерта по традиция ще участват всички образователни и просветни учреждения на територията на района.

Свищов: От 18.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856“ ще се проведе концерт на ДЮТА „Дунавска младост“ и приятели от с. Козловец, посветен на 80 годишнината от написването на Дунавското хоро.

Стара Загора: От 12.00 часа Руският посланик Анатолий Макаров ще посети Регионалния исторически музей, а в 12.30 часа – Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

Сливен: От 19.00 часа в зала „Сливен“ учениците от театър „Класика“ при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ ще представят благотворително постановката „Отвъд мечтаното“ по едноименната драма на Соня Келеведжиева.

Созопол: От 17.30 часа в Кино- видео клуб в НЧ „Отец Паисий“ – Созопол ще се проведе обществено обсъждане по Проект на Наредба за платено паркиране на моторни превозни средства на територията на град Созопол.

Шумен: От 10.00 часа пред Ректората с поднасяне на цветя на признателност от академичната общност пред Паметника-свитък Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” ще отбележи патронния си празник.

Шумен / с. Хитрино: От 12.00 часа ще се състои първа копка за строежа на новите къщи на мястото на разрушените при взрива в Хитрино.

Шумен: От 13.30 часа в зала 203 на общината ще заседава ПК „Здравеопазване и социална политика” към Общински съвет- Шумен.

Шумен: В периода между 19-ти и 21-ви май в гр. Шумен ще се проведе Младежка академия, която цели да повиши капацитета на младите хора в сферата на гражданската активност и участието на младите хора (от 15 до 29 години) в процеса на вземане на решение.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

нагоре