Предстоящи събития

Предстоящи събития в страната днес, 13 февруари 2018 г.

София: В НДК ще се състоят неформална среща на министрите на туризма и среща на високо равнище „Туризъм и икономически растеж“. От 09.00 часа ще започне неформалната среща на министрите на туризма. От 10.30 ще се състои брифинг. От 11.30 часа официално ще бъде открита срещата на високо равнище „Туризъм и икономически растеж“. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще приветства участниците в срещата.

Продължава...

Предстоящи събития в страната днес, 12 февруари 2018 г.

София: От 10.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на Сдружението на българските зъболекари.

София: От 11.00 часа в Заседателната зала на НАИМ на пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) ще бъде открита Национална археологическа изложба „Българска археология 2017“.

Продължава...

Предстоящи събития в страната днес, 7 февруари 2018 г.

София: От 08.30 часа, 13.00 часа и 18.00 часа в подлеза на метростанция „Сердика“ и на площада в подлеза на метростанция СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведат серия от масови демонстрации с участието на талантливи млади футболисти. Събитието е част от подготовката за посрещането на Купата на FIFA на 14 февруари в България.

София: От 09.00 часа започва пленарното заседание на Народното събрание.

София: От 10.00 часа започва седмичното заседание на Министерския съвет.

София: От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно утвърждаване на пределна цена на топлинната енергия на „Коген Загоре“ ЕООД.

София: От 10.00 часа в конферентната зала на Клиниката по детска кардиология в Националната кардиологична болница ще се проведе пресконференция във връзка със Седмицата на вродените сърдечни малформации.

София: От 11.00 часа в Дома на Европа ще бъде открита изложба и награждаване на млади автори за творби по темата „Заедно стигаме по-далеч“.

София: От 11.00 часа в зала 4 на Националния исторически музей ще бъде представена изложбата „Сакралното пространство на религиозната култура и народното изкуство по българските земи ХV – ХІХ в.“.

София: От 11.00 часа, жители на квартал „Горубляне“ ще протестират пред парламента, които ще изразяват недоволството си срещу това земите им да се отреждат за частни паркове.

София: От 12.30 до 13.00 часа пред задния вход на Народното събрание граждани организират протест срещу последните изменения в Закона за опазване на земеделските земи.

София: От 13.30 часа в заседателната зала на Висшия съдебен съвет (ул. „Екзарх Йосиф“ 12) ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на Съвета.

София: От 14.30 часа в галерия „България“ на Концертен комплекс „България ще се състои пресконференция по повод концерта на Сара Чанг със Софийската филхармония.

София: От 18.00 часа Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) ще връчат Годишен знак за редовно дарителство от работно място „Отговорна компания – отговорни служители” в Студио 5, НДК.

София: От 18.15 часа на Терминал 2 на Летище „София“ ще се завърнат петима участници в 26-та Национална Антарктическа Експедиция. Това са физиците д-р Гергана Георгиева и Васил Гурев, работещи по проект за мониторинг на сеизмичната активност в района на Южните Шетлъндски острови, биолога д-р Милка Елшишка, която изследва нематодите в почвената покривка на о-в Ливингстън, лекарят д-р Цветан Василев и логистикът Йордан Тодоров.

София: От 19.00 часа в зала „Славейков” на Френски институт в България ще се състои „Един различен концерт”, организиран от Музикална къща „Мюзик Плей”.

Варна: От 14.00 часа Общинският съветник от ГЕРБ Надя Георгиева ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски” №1.

Велико Търново: От 18.00 часа в ХГ „Борис Денев“ ще бъде открита „Фронтови етюди“ – изложба, посветена на 135г. от рождението на Борис Денев.

Велико Търново: От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с Art&Dance Center Un Beso.

Враца: От 13.30 часа в съдебна зала №3 на Административен съд – Враца ще се проведе среща с с ученици от СУ „Козма Тричков“ и ПЕГ „Йоан Екзарх“ във връзка с Образователната програма.

Враца: От 17.00 часа в малката зала на Художествена галерия „Иван Фунев“ ще се проведат XXIX Зимни четения с доц.д-р Нарцис Торбов.

Горна Оряховица: От 11.00 часа в сградата на община Горна Оряховица омбудсманът Мая Манолова и екип от експерти на институцията организират изнесена приемна за жителите на града. От 14.00 часа омбудсманът ще даде брифинг в стая 114 в Община Горна Оряховица.

Горна Оряховица: От 17.00 часа омбудсманът Мая Манолова, по покана на младежите от група „отГОворните“, ще разговаря с млади хора в Градската художествена галерия „Недялко Каранешев“ (ул. "Патриарх Евтимий" 1а).

Продължава...

Предстоящи събития в страната днес, 5 февруари 2018 г.

София: От 09.00 до 17.00 часа в Националния дворец на културата ще се проведе Конференция по въпросите на здравословното хранене при децата, включена в календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

София: От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемония по официалното посрещане на държавния глава на Малта Мари-Луиз Колейро Прека, който ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин. От 10.20 часа ще се проведе среща „на четири очи“ на президентите на България и Малта в сградата на „Дондуков“ 2. В 10.50 часа ще започнат пленарните разговори между двете официални делегации. От 11.30 часа Румен Радев и Мари-Луиз Колейро Прека ще дадат изявления за медиите в Гербова зала.

Продължава...

Предстоящи събития в страната днес, 3 февруари 2018 г.

София: От 09.00 до 16.00 часа в Регионалния исторически музей ще се проведе образователна програма „Зима в музея 2018“. Програма ще се състои в периода 3 – 6 февруари 2018 г. и е предназначена за деца от 6 до 12 години.

София: От 11.00 до 19.00 часа в литературен клуб „Перото“ ще се състои „Нощ на книгите за Хари Потър“.

Продължава...

Предстоящи събития в страната днес, 29 януари 2018 г.

София: От 07.30 часа, пред входа на Софийски районен съд, служителите на затвори и арести ще излязат с искане за достойни трудови възнаграждения и по-добри условия на труд.

София: От 10.00 часа в зала 3 на НДК министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни ще открият експертна конференция по повод влизането в сила на Общият регламент за защита на личните данни - General Data Protection Regulation (GDPR).

Продължава...

Предстоящи събития в страната днес, 22 януари 2018 г.

София: От 14.00 часа на Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще се срещне с премиера на Чешката република Андрей Бабиш, който ще бъде на посещение в България.

София: Министър-председателите на България и Чехия Бойко Борисов и Андрей Бабиш ще проведат работна среща в Министерския съвет.

Продължава...

Предстоящи събития в страната днес, 19 януари 2018 г.

София: От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

София: От 09.30 часа българският комисар Мария Габриел, отговаряща за цифровата икономика и цифровото общество, ще открие в София семинар на тема „Координационен механизъм за помощ на пострадали от домашно насилие – път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие“. Събитието ще се състои в зал „Сити“ на „Сити Хотел София“, на ул. „Стара планина“ №6.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...