АПИ алармира: Идват сняг и виелици, карайте внимателно!

През следващата седмица се очакват снеговалежи и силен вятър, предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура". Влошаването на времето ще започне от неделя. Температурите ще се понижат значително от силния североизточен вятър, с което се увеличават предпоставките за заледявания. Възможни са виелици и снегонавявания.

Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Продължава...

Студено и облачно, с превалявания от дъжд и сняг, ще е днес

Времето ще се задържи почти без промяна.

Ще бъде облачно на много места с превалявания от дъжд, а в Северна България и планинските райони от дъжд и сняг.

Продължава...

Днес ще има превалявания от сняг и дъжд

Днес ще бъде облачно, на места с превалявания от сняг, в Горнотракийската низина и по Черноморието – от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток.

Продължава...

Дъждовно и снежно начало на седмицата

Днес превалявания ще има почти в цялата страна, а още сутринта дъждът в Северна и високите полета на Западна България ще се примесва със сняг.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен вятър от изток-североизток.

Продължава...

Облачна, но сравнително топла събота ни очаква

Днес в сутрешните часове на места в равнините ще има ниска облачност или мъгла. Около и след обяд облачността ще намалее, а видимостта ще се подобри.

Над планинските райони през целия ден ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър.

Продължава...

Слънце сутринта, облаци следобяд

Днес още преди обяд облачността отново ще се увеличи и в следобедните часове ще е значителна. Само на отделни места в крайните южни райони е възможно да превали слабо.

Продължава...

Дъжд и гръмотевици на югоизток, сняг на северозапад

Днес ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, а в Източните Родопи и източните райони на Горнотрокийската низина е възможно и да прегърми.

Дъждът в Северозападна и високите полета на Западна България ще преминава в сняг, но още преди обяд валежите там ще започнат да спират.

Продължава...

Предстоящи събития в страната днес, 13 февруари 2018 г.

София: В НДК ще се състоят неформална среща на министрите на туризма и среща на високо равнище „Туризъм и икономически растеж“. От 09.00 часа ще започне неформалната среща на министрите на туризма. От 10.30 ще се състои брифинг. От 11.30 часа официално ще бъде открита срещата на високо равнище „Туризъм и икономически растеж“. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще приветства участниците в срещата.

Продължава...

Облачно и дъждовно ще е днес

Днес от запад облачността ще се увеличава и привечер в западните райони ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат по-голямата част от страната.

Продължава...

Предстоящи събития в страната днес, 12 февруари 2018 г.

София: От 10.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на Сдружението на българските зъболекари.

София: От 11.00 часа в Заседателната зала на НАИМ на пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) ще бъде открита Национална археологическа изложба „Българска археология 2017“.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
loading...